Thursday, December 07, 2023

Qi και Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια

Qi και Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια

Qi και Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια: Τι είναι και πως μπορούμε να κατανόησουμε την βιοενέργεια. Είναι το σύμπαν μια ενεργειακή ηλεκτρομαγνητική θάλασσα;

Ολόκληρο το σώμα μας είναι ακριβώς σαν μια μεγάλη μπαταρία που συναρμολογείται από εκατομμύρια μικρές μπαταρίες. Όλες αυτές οι μπαταρίες μαζί σχηματίζουν το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Στην αρχαία Κίνα, οι άνθρωποι είχαν πολύ λίγες γνώσεις για τον ηλεκτρισμό. Γνώριζαν μόνο από τον βελονισμό ότι όταν μια βελόνα εισαχθεί στις κοιλότητες του βελονισμού, παράγεται ένα είδος ενέργειας. Εκτός από τη θερμότητα, που συχνά προκαλούσε ένα σοκ ή μια αίσθηση γαργαλήματος. Μόλις τις τελευταίες δεκαετίες, όταν δηλ. οι Κινέζοι ήταν περισσότερο εξοικειωμένοι με την ηλεκτρομαγνητική επιστήμη, άρχισαν να αναγνωρίζουν ότι αυτή η ενέργεια. Που κυκλοφορεί στο σώμα την οποία ονόμασαν Qì. Μπορεί να είναι η ίδια με αυτό που η σημερινή επιστήμη αποκαλεί «βιοηλεκτρισμό»;

Είναι πλέον κατανοητό ότι το ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένο από πολλά διαφορετικά ηλεκτρικά αγώγιμα υλικά και σχηματίζει ένα ζωντανό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και κύκλωμα. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια παράγεται συνεχώς στο ανθρώπινο σώμα μέσω της βιοχημικής αντίδρασης της τροφής και του αέρα. Και κυκλοφορεί από τις ηλεκτροκινητικές (ή ηλεκτρομαγνητικές) δυνάμεις (EMF) που παράγονται μέσα στο σώμα. Για παράδειγμα, από τη σκέψη ή την κίνηση.

Επιπλέον, επηρεάζόμαστε ως άνθρωποι συνεχώς από εξωτερικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτό της γης ή τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούνται από τα σύννεφα. Όταν ασκείτε την κινεζική ιατρική ή το Qìgōng, πρέπει να γνωρίζετε αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες και να τους λαμβάνετε υπόψη.

Εξωτερικά μαγνητικά πεδία Qi και Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια

Αμέτρητα πειράματα έχουν διεξαχθεί στην Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες για να μελετηθεί πώς τα εξωτερικά μαγνητικά ή ηλεκτρικά πεδία μπορούν να επηρεάσουν και να ρυθμίσουν το πεδίο Qi και την Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια του σώματος. Πολλοί βελονιστές χρησιμοποιούν μαγνήτες και ηλεκτρισμό στις θεραπείες τους. Προσαρτούν έναν μαγνήτη στο δέρμα, πάνω από μια κοιλότητα και το αφήνουν εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Το μαγνητικό πεδίο επηρεάζει σταδιακά την κυκλοφορία Qì σε αυτό το κανάλι.

Εναλλακτικά, εισάγουν βελόνες σε κοιλότητες και στη συνέχεια περνούν ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της βελόνας, για να φτάσει απευθείας στα κανάλια Qì. Αν και πολλοί πειραματιστές έχουν ισχυριστεί έναν βαθμό επιτυχίας στα πειράματά τους, κανένας δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει καμία λεπτομερή και πειστική απόδειξη των αποτελεσμάτων του ή να δώσει μια καλή εξήγηση της θεωρίας πίσω από το πείραμά τους. Όπως δηλ. και με πολλές άλλες προσπάθειες να εξηγηθεί τα πώς και το γιατί λειτουργεί ο βελονισμός, η οριστική απόδειξη είναι άπιαστη και πολλά αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν. Φυσικά, αυτή η θεωρία είναι αρκετά νέα και μάλλον θα χρειαστεί πολύ περισσότερη μελέτη και έρευνα πριν επαληθευτεί και γίνει πλήρως κατανοητή. Επί του παρόντος, υπάρχουν και πολλοί βελονιστές που είναι δύσπιστοι με την αποτελεσματικότητα του.

Qi και Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια κατά τους Δυτικούς

Για να λύσουμε αυτόν τον κόμπο, πρέπει να δούμε τι έχει ανακαλύψει η σύγχρονη δυτική επιστήμη για τη βιοηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Πολλές αναφορές που σχετίζονται με τα βιοηλεκτρικά έχουν δημοσιευθεί και συχνά τα αποτελέσματα τους σχετίζονται στενά με αυτό που βιώνεται στην κινεζική εκπαίδευση Qìgōng και την ιατρική επιστήμη. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροφυσιολογικής έρευνας της δεκαετίας του 1960, αρκετοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα οστά είναι πιεζοηλεκτρικά. Δηλαδή, όταν πιέζονται, η μηχανική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυκλοφορία του Qi και η Βιοηλεκτρομαγνητική Ενέργεια (ως ηλεκτρική κυκλοφορία).

Ο Δρ. Robert O. Becker έχει κάνει σημαντική δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Το βιβλίο του, The Body Electric αναφέρει μεγάλο μέρος της έρευνας σχετικά με το ηλεκτρικό πεδίο του σώματος. Επί του παρόντος πιστεύεται ότι η τροφή και ο αέρας είναι το καύσιμο που παράγει την ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα, μέσω της βιοχημικής αντίδρασης. Αυτός ο ηλεκτρισμός, ο οποίος κυκλοφορεί σε ολόκληρο το σώμα μέσω του ηλεκτρικά αγώγιμου ιστού, είναι μια από τις κύριες πηγές ενέργειας που κρατούν ζωντανά τα κύτταρα του φυσικού σώματος.

Κάθε φορά που έχετε τραυματισμό ή είστε άρρωστοι, επηρεάζεται η ηλεκτρική κυκλοφορία του σώματός σας. Αν σταματήσει αυτή η κυκλοφορία του ηλεκτρισμού, πεθαίνουμε. Αλλά η βιοηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο διατηρεί τη ζωή, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη και για την αποκατάσταση της φυσικής βλάβης. Πολλοί ερευνητές έχουν αναζητήσει τρόπους χρήσης εξωτερικών ηλεκτρικών ή μαγνητικών πεδίων, για να επιταχύνουν την ανάρρωση του σώματος από τον σωματικό τραυματισμό.

Η χαμηλή συχνότητα του Qi στη θεραπεία του χρόνιου πόνου

Ο Richard Leviton αναφέρει από «Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Loma Linda στην Καλιφόρνια που ανακάλυψαν μετά από μελέτες σε δεκαέξι χώρες με περισσότερους από 1.000 ασθενείς, ότι η χαμηλής συχνότητας ή χαμηλής έντασης μαγνητική ενέργεια ήταν επιτυχής στη θεραπεία του χρόνιου πόνου που σχετίζεται με την ισχαιμία των ιστών. Και εργάστηκε επίσης για την εξάλειψη των ελκών που επιβραδύνουν την επούλωση. Στο 90 τοις εκατό των ασθενών που εξετάστηκαν, αύξηθηκε σημαντικά η ροή του αίματος τους!

Ο κ. Λέβιτον αναφέρει επίσης ότι κάθε κύτταρο του σώματος λειτουργεί σαν ηλεκτρική μπαταρία και είναι σε θέση να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία. Αναφέρει ότι: «Άλλοι βιομαγνητικοί ερευνητές εξετάζουν ακόμη πιο προσεκτικά το τι συμβαίνει, μέχρι το επίπεδο του αίματος, των οργάνων και του μεμονωμένου κυττάρου, το οποίο θεωρούν ως «μικρή ηλεκτρική μπαταρία».

Αυτό μας έπεισε ότι ολόκληρο το σώμα μας είναι ακριβώς σαν μια μεγάλη μπαταρία που συναρμολογείται από εκατομμύρια μικρές μπαταρίες. Όλες αυτές οι μπαταρίες μαζί σχηματίζουν το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Ο βελονισμός είναι επιστημονικός

Επιπλέον, μεγάλο μέρος της έρευνας για το ηλεκτρικό πεδίο του σώματος σχετίζεται με τον βελονισμό. Για παράδειγμα, ο Δρ Μπέκερ αναφέρει ότι η αγωγιμότητα του δέρματος είναι πολύ μεγαλύτερη στις κοιλότητες του βελονισμού και ότι είναι πλέον δυνατό να εντοπιστούν με ακρίβεια, μετρώντας την αγωγιμότητα του δέρματος. Πολλές από αυτές τις αναφορές αποδεικνύουν ότι ο βελονισμός που γίνεται στην Κίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι λογικός και επιστημονικός.

Θεωρία του ηλεκτρισμού του σώματος

Μερικοί ερευνητές χρησιμοποιούν τη θεωρία του ηλεκτρισμού του σώματος για να εξηγήσουν πολλά από τα αρχαία «θαύματα» που έχουν αποδοθεί στην πρακτική του Qìgōng. Μια αναφορά του Albert L. Huebner αναφέρει: «Αυτές οι επιδείξεις ηλεκτρισμού του σώματος στους ανθρώπους μπορεί επίσης να προσφέρουν μια νέα εξήγηση μιας αρχαίας θεραπευτικής πρακτικής. Εάν τα αδύναμα εξωτερικά πεδία μπορούν να παράγουν ισχυρά φυσιολογικά αποτελέσματα, μπορεί τα πεδία από ανθρώπινους ιστούς σε ένα άτομο να είναι ικανά να προκαλέσουν κλινικές βελτιώσεις σε ένα άλλο άτομο. Εν ολίγοις, η μέθοδος θεραπείας που είναι γνωστή ως τοποθέτηση των χεριών (ρέικι ή δακτυλοπιέση) θα μπορούσε να είναι μια ιδιαίτερα λεπτή μορφή ηλεκτρικής διέγερσης.

Το ηλεκτρικό φωτοστέφανο των Αγίων μας

Ένα άλλο συχνά αναφερόμενο φαινόμενο είναι ότι όταν ένας ασκούμενος Qìgōng που έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο ανάπτυξης, ένα φωτοστέφανο θα εμφανιζόταν πίσω ή/και γύρω από το κεφάλι του κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Αυτό φαίνεται συνήθως στους πίνακες του Ιησού Χριστού, του Βούδα και άλλων ανατολίτικων θεών.

Συχνά το φως απεικονίζεται να περιβάλλει ολόκληρο το σώμα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί και πάλι να εξηγηθεί από τη θεωρία του ηλεκτρικού σώματος. Όταν ένα άτομο έχει καλλιεργήσει το Qì (ηλεκτρισμό) του σε υψηλό επίπεδο, το Qì μπορεί να οδηγηθεί να συσσωρευτεί στο κεφάλι. Αυτό το Qì μπορεί στη συνέχεια να αλληλεπιδράσει με τα μόρια οξυγόνου στον αέρα και να τα ιονίσει, προκαλώντας την λάμψη τους και να μοιάζει με φωτοστέφανο!

Ερωτήματα σχετικά με το Τσι

Αν και η σχέση μεταξύ της θεωρίας του ηλεκτρικού σώματος και της κινεζικής θεωρίας του Qì γίνεται όλο και πιο αποδεκτή στο να αποδεικνύεται καλύτερα, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Για παράδειγμα:

  • Πώς μπορεί το μυαλό να οδηγήσει το Qì (ηλεκτρισμό);
  • Πραγματικά το μυαλό παράγει ένα EMF πεδίο (ηλεκτροκινητική δύναμη) για να κυκλοφορήσει την ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα;
  • Πώς επηρεάζεται το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από το πλήθος άλλων ηλεκτρικών πεδίων που μας περιβάλλουν, όπως τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κύματα ή τα πεδία που παράγονται από οικιακές ηλεκτρικές καλωδιώσεις ή ηλεκτρικές συσκευές;
  • Μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε τα ηλεκτρομαγνητικά μας πεδία και να επιβιώσουμε στο διάστημα ή σε άλλους πλανήτες, όπου το μαγνητικό πεδίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της γης;

Μετά από αυτά θεωρείτε το μέλλον του Qìgōng και της βιοηλεκτρικής επιστήμης ως ένα προκλητικό και συναρπαστικό μέλλον ικανό να ανατρέψει τα επιστημονικά δεδομένα μας;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *