Thursday, June 13, 2024

Siddhis [Σίντι] των γιόγκι : Οι σούπερ δυνάμεις τους

Siddhis [Σίντι] των γιόγκι : Οι σούπερ δυνάμεις τους

Τι είναι τα Siddhis [Σίντι];

Στη γιόγκα, τα Siddhis-σίντι είναι υπερφυσικές ή μαγικές δυνάμεις που αναπτύσσονται καθώς ο ασκούμενος εμβαθύνει την πρακτική του. Υπάρχουν 64 δευτερεύοντα σίντι και 8 σίντι (ειδικά σίντι) . Τα Σίντι συμβαίνουν ακούσια, είτε έχουν πρόθεση είτε όχι. Τα Σίντι δεν χρειάζονται για την φώτιση και μπορούν να αγνοηθούν στην επιδίωξη της αυτοπραγμάτωσης. Σε μια εξιδανικευμένη πρακτική, η επίδειξη των siddhis αποθαρρύνεται επειδή θεωρούνται απλώς ως περισπασμοί από το ασκούμενο ώστε να παραμείνει στο μονοπάτι προς την Φώτιση. Επίσης, δεν είναι όλα τα σίντι επιθυμητά και εξαρτάται αν ο γιόγκι είναι έτοιμος να τα υποστεί.

Πως Αποκτώνται Τα Siddhis-Σίντι;

 1. Με τη γέννηση – λόγω των προσόντων που κέρδισε σε προηγούμενες ζωές, ένα άτομο θα μπορούσε απλώς να γεννηθεί με siddhis. Αυτό εξηγεί τα παιδιά θαύματα. Συχνά, τα siddhis παραμένουν αδρανή μέχρι να ικανοποιηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες, για να απελευθερωθούν αυτά τα δώρα.

  Ο Ramana Maharshi είναι ένα καλό παράδειγμα. Σε ηλικία 17 ετών, χωρίς να το θέλει ή να το επιθυμεί, φωτίστηκε και κατά συνέπεια ανέπτυξε το σίντι του (μεταξύ άλλων) να βλέπει την αληθινή φύση της πραγματικότητας και να διδάσκει τηλεπαθητικά (σπάνια μιλούσε στους μαθητές του).
 2. Tapas (λιτότητες) -Η κατανόησή μου για τα τάπας είναι ότι όταν έχεις μια εύκολη επιλογή και μια δύσκολη επιλογή να κάνεις κάτι, το κάνεις με τον δύσκολο τρόπο. Γιατί; Αναπτύσσει δύναμη μυαλού και σθένος. Αλλά δεν γνωρίζαμε ότι αναπτύσσει επίσης και τα siddhis. Παράδειγμα: μπορείτε να ανεβείτε σκαλιά με τα πόδια σας αντί να πάρετε το ασανσέρ, ή μπορείτε να κάνετε ένα κρύο ντους αντί για ένα ζεστό ντους. Ή μπορείτε να περπατήσετε 1 χλμ μέχρι το κατάστημα, αντί να πάρετε το αυτοκίνητό σας. Αυτή η ιδέα μοιάζει κάπως με τον ιαπωνικό κώδικα του Bushido. – Κλάψτε στο dojo, γελάστε στο πεδίο της μάχης . Όταν έχεις συνηθίσει στη λιτότητα και στον σκληρό τρόπο ζωής, τίποτα δεν σε βλάπτει. Ενώ άλλοι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν και να παραπονιούνται, εσείς θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την τιμωρία ή τη δοκιμασία με ευκολία και ισορροπημένο μυαλό.
 3. Τα ψυχεδελικά – Το Ayahuasca και τα μαγικά μανιτάρια ήταν μια δημοφιλής εναλλακτική λύση ως την διεύρυνση του μυαλού στα 70 s. – Αλλά αμφιβάλλουμε αν πραγματικά παράγουν siddhis.
  Επιπλέον, η ανταμοιβή δεν «κερδίζεται». Και το άτομο μπορεί να μην είναι προετοιμασμένο για τα Θεοφάνεια. Προσωπικά δεν το βρίσκω δελεαστικό. Γιατί να βασιστείτε σε κάτι εξωτερικό, όταν οι απαντήσεις βρίσκονται ήδη μέσα σας; Αλλά αυτή είναι μόνο η ταπεινή μας γνώμη, εφόσον δεν έχουμε δοκιμάσει κανένα από αυτά. Τουλάχιστον εγώ… Και ουτε πρόκειται να “καψω τον εγκεφαλό μου” με φυσικά χημικά.
 4. Μάντρα (που εκφέρει έναν πνευματικό ήχο) – Ένα μάντρα ηρεμεί το μυαλό και φέρνει πνευματική αφύπνιση. Ένα δημοφιλές παράδειγμα μάντρας είναι το OM .
  Υποστηρίζεται ότι είναι ο ήχος του ίδιου του σύμπαντος. Είναι ο μόνος ήχος που μπορεί να προφερθεί, χωρίς τη χρήση της γλώσσας. Τα περισσότερα τσάκρα έχουν το δικό τους μάντρα – LAM για muladhara, VAM για svadisthana, RAM για manipura, κ.λπ.
 5. Διαλογισμός – Χρειάζεται πολλή αφοσίωση και χρόνια διαλογισμού για να φτάσετε στο σαμάντι (διαλογιστική απορρόφηση). Το Samadi βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα 8 άκρα της γιόγκα. Το να φτάσεις στο σαμάντι σημαίνει να έχεις κατακτήσει το yama (αποχές) , το niyama (τηρήσεις) , την asana (στάσεις της γιόγκα) , το pranayama (έλεγχος της αναπνοής) , το pratyahara (απόσυρση των αισθήσεων) , το dharana (συγκέντρωση) και το dhyana (διαλογισμός) . Όταν τελικά το siddhi συμβαίνει ως αποτέλεσμα του samadhi, ο ασκούμενος είναι βαθιά αγκυροβολημένος στα θεμέλια της γιόγκα. Και το υποκείμενο δώρο είναι βαθύ και ισχυρό.
 6. Μύηση από έναν γκουρού – Όταν ένας γκουρού σας μυεί στην πρακτική, είναι μια σημαντική αφιέρωση όπου ο γκουρού αναλαμβάνει την ευθύνη για την πνευματική σας εξέλιξη. Όταν κάποιος είναι μυημένος, συνήθως πέφτει σε βαθύ διαλογισμό και βγαίνει από αυτόν ένα πολύ διαφορετικό άτομο. π.χ. Όταν ο Ναρόπα ξεκίνησε από τον Τιλόπα , ο Ναρόπα έπεσε στο βαθύ Σαμάντι για 7 ημέρες. Και βγήκε από αυτό ένας Σίντα (τελειοποιημένος γιόγκι με σίντι) .
 7. Kumbhaka, Bandha, Mudra – Στη Hatha Yoga όπως ασκείται από τους Nath yogis, λέγεται ότι αν θέλετε δύναμη και μεγάλη διάρκεια ζωής, κάντε Asana και Pranayama. Αλλά αν θέλετε δύναμη και Siddhis, κάντε Kumbhaka, Bandha και Mudra.

Ποια Είναι Τα 8 βασικά Siddhis – Σίντι;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα με την αίρεση ή την παράδοση, ο κατάλογος των siddhis μπορεί να ποικίλλει. Ο Ταντρικός Βουδισμός, ο Σιχισμός, η φιλοσοφία Σάμχια, ο Βαϊσναβισμός και ο Σαϊβισμός, έχουν όλα τους, την δική τους ερμηνεία για τα Σίντι.

Ακολουθούν τα siddhis που βασίζονται στις Yoga Sutras του Patanjali:
(*** προειδοποίηση: οι λίστες siddhi και η δύναμή τους διαφέρουν από τη μια πηγή στην άλλη. Πολλά επικαλύπτονται και υπάρχουν σε περισσότερα από ένα τσάκρα. Λάβετε αυτό μόνο ως κατευθυντήρια γραμμή για την οπτική γωνία των πραγμάτων)

Ιδιότητες Siddhi Με Την Ενεργοποίηση Του Κάθε Τσάκρα

 1. Anima Siddhi – Γνωστό και ως animadi siddhi, ικανότητα αντίληψης του μικροσκοπικού κόσμου. Με mudra τα: mahadeva mudra – mula bandha mudra (πρωκτική συμπίεση) και bahya kumbhaka (διατήρηση της αναπνοής κατά την εκπνοή) στο uddiyana bandha (κοιλιά). Αυτό αυξάνει την jathara agni (πεπτική φωτιά) και οδηγεί στη δήλωση animadi guna siddhi (επιθυμητή ποιότητα του animadi siddhi) : “Μπορώ να γίνω απείρως μικρός και να εξερευνήσω το κβαντικό βασίλειο. Επειδή η πυκνότητα στο σώμα έχει αλλάξει, μπορώ να περάσω στερεά αντικείμενα. Είμαι πρακτικά αόρατος”.
 2. Mahima Siddhi – Γίνομαι απείρως μεγάλος. Έχοντας την ικανότητα να βλέπω τις δομές των γαλαξιών.
 3. Laghima Siddhi – Γίνομαι αβαρής ή ελαφρύτερος από τον αέρα (παρατήρηση: στην αφήγηση της Alexandra David-Neel για τα κατορθώματά της στο Θιβέτ τη δεκαετία του 1920, αφηγείται έναν έμπειρο που έπρεπε να ζυγίσει τον εαυτό του σε αλυσίδες, επειδή έγινε τόσο ελαφρύς. Και το φύσημα του ανέμου, θα μπορούσε να τον παρασύρει).
 4. Garima Siddhi – Ικανότητα να γίνω απείρως βαρύς και να είμαι ακίνητος από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Θα μπορούσατε να έχετε το βάρος μιας μαύρης τρύπας. Και να τρυπήσετε το ίδιο το ύφασμα του χώρου και του χρόνου!
 5. Prapti Siddhi – Ταξιδεύετε ακαριαία ή βρίσκεστε οπουδήποτε κατά βούληση. Αυτό το siddhi αφαιρεί τους περιορισμούς του χώρου που χωρίζουν δύο αντικείμενα, το ένα από το άλλο. Λέγεται ότι κάποιος θα μπορεί να αγγίξει ακόμη και το φεγγάρι με το δάχτυλό του. (Δηλαδή καταργείται ο περιορισμός της απόστασης). (Σημ.: Βρισκόμαστε στην 3η διάσταση σύμφωνα με κάποια αρχαία κείμενα. Λέγεται ότι όταν εξελιχθούμε στην 4η διάσταση [από 9], ο χρόνος γίνεται γραμμικός [όχι πια παρελθόν, παρόν και μέλλον… απλώς μια ιδιομορφία]. Και ο χώρος δεν ορίζεται πλέον από την απόσταση. Συμπέρασμα: Όταν αναπτύσσουμε Prapti siddhi, αποκτούμε πρόσβαση στην 4η διάσταση).
 6. Prakamya Siddhi – Ικανότητα εκδήλωσης επιθυμιών ή πραγματοποίησης αντικειμένων από τον αέρα. (Σημείωση: η sankalpa mudra βοηθά στην εκδήλωση. Με την εξάσκηση αυτής της mudra, αναπτύσσεται η prakamya siddhi).
 7. Isitva Siddhi – Ικανότητα δημιουργίας και καταστροφής. Κυριαρχία επί της δημιουργίας και του αφανισμού. (Σημείωση: αυτό σημαίνει να παίζω τον Θεό…. Μπορώ να εμπιστευτώ τον εαυτό μου ότι δεν θα το χρησιμοποιήσω εναντίον εκείνων που με βλάψουν, αν το αναπτύξω ποτέ;)
 8. Vasitva Siddhi – Ικανότητα ελέγχου και των 5 στοιχείων της φύσης (φωτιά, αέρας, αιθέρας, γη και νερό). Και έλεγχος του μυαλού, όπως η ύπνωση.
 9. Kama-avasayitva – Πλήρης ικανοποίηση και ελευθερία από την επιθυμία. (Σημείωση: Μια ζωή με ρίζες στα τάπας [λιτότητα] βοηθά… όταν αναζητάς μόνο αυτό που χρειάζεται… τίποτα περισσότερο…)

Τα Τσάρκα Και Τα Σίντι Τους

Τα Σίντι αναπτύσσονται μέσα στα αντίστοιχα τσάκρα τους. Όταν αυτά τα τσάκρα ενεργοποιούνται από την Πραναγιάμα (μαζί με τα ίαμα, νιγιάμα και ασάνα) . Ωστόσο, φαίνεται ότι τα siddhis δεν είναι αποκλειστικά σε ένα τσάκρα. – O υπερβατικός χρόνος (Trikala jnana) επιτυγχάνεται όταν ενεργοποιούνται τα τσάκρα Muladhara, Anahata και Ajna. (O ισχυρισμός μου εδώ είναι ότι αν το siddhi έχει ήδη συμβεί στο κάτω τσάκρα, τότε το σίντι παραμένει κατά την ενεργοποίηση των ανώτερων τσάκρα. Επομένως, εάν η τζνάνα εμφανίζεται στo Μουλαντάρα, τότε δεν πρέπει πλέον να αναφέρεται ότι το ίδιο σίντι συμβαίνει στα τσάκρα Αναχάτα και Άτζνα).

Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα μέσα στο αιθερικό σώμα όπου τα νάντι (ενεργειακά μονοπάτια) συγκλίνουν. – Σκεφτείτε έναν τερματικό σταθμό λεωφορείων, όπου όλα τα λεωφορεία συγκλίνουν, αφού κάνουν τις συγκεκριμένες διαδρομές τους. 

Macrobius Ambrosius Theodosius Ρωμαίος συγγραφέας και Νεοπλατωνικός φιλόσοφος του 5ου αιώνα μ.χ.

Υπάρχουν 114 τσάκρα συνολικά. (Σημείωση: όλα είναι μια πύλη προς τη φώτιση. Και η φώτιση του Βούδα μέσω της επίγνωσης , είναι μόνο ένα από τα 114).

Αν και μόνο τα 7 θεωρούνται κύρια τσάκρα, τα παρακάτω έξτρα τσάκρα [μαζί με τα 7 γνωστά] ενεργοποιούνται μέσω διαλογισμού, asana, pranayama και bandha.

Μουλαντάρα Τσάκρα

 1. Το σώμα γίνεται σκληρό.
 2. Darduri siddhi , πηδώντας ψηλά και μακριά στον αέρα, (προσομοίωση πτήσης).
 3. jnana , ανάμνηση περασμένων ζωών, ικανότητα υπέρβασης χρόνου – παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος
 4. Το σώμα είναι απαλλαγμένο από ασθένειες.
 5. Το μυαλό εξημερώνεται και γεννά σανκάλπα (ικανότητα εκδήλωσης επιθυμιών).
 6. Έλεγχος στα 5 στοιχεία – αέρας, φωτιά, αιθέρας, γη, νερό.
 7. Kayakalpa siddhi , για να επιβραδύνει τη γήρανση και να ζήσει πολύ διατηρώντας την amrita (το νέκταρ της ζωής).
 8. Η αίσθηση της όσφρησης ενισχύεται.
 9. Επιτυγχάνεται αιώρηση (γήινο στοιχείο).
 10. Αναπτύσσεται η ικανότητα αυτόματης γραφής.
 11. Καταστάσεις φυσικής έκστασης συμβαίνουν αυθόρμητα

Τσάκρα Σβαντιστάνα

 1. Η αίσθηση της γεύσης ενισχύεται σημαντικά.
 2. Οξύτερη διαίσθηση.
 3. Χωρίς ασθένειες.
 4. Ακούραστος.
 5. Αξιοθαύμαστος (ακόμα και από τους εχθρούς σας) , ελευθερία από εχθρούς, βαθιά εσωτερική γαλήνη και χάρισμα.
 6. Βιώνετε την ειρήνη και η βία θα εξαφανιστεί.
 7. Περπατάτε μέσα στη ζούγκλα τη νύχτα και κανένα άγριο ζώο δεν θα σας κάνει κακό.
 8. Ψυχικές δυνάμεις, συγγένεια με αστρικές οντότητες.
 9. Έλεγχος των αισθήσεων, με αποτέλεσμα δημιουργική ικανότητα, στοχαστική φύση, τελειότητα σχέσεων, ευγλωττία στην ομιλία, σαφήνεια στη σκέψη.
 10. Ιδιότητα του άρχοντα μεταξύ των γιόγκι.
 11. Δεν φοβάσαι το νερό, περπατάς πάνω στο νερό (στοιχείο νερού).
 12. Sankalpa , ικανότητα εκδήλωσης επιθυμιών.

Τσάκρα Μανιπούρα

 1. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό , το σώμα επιβιώνει μόνο με πράνα.
 2. Το δέρμα γίνεται λαμπερό.
 3. Αδιαπέραστο στη φωτιά (στοιχείο φωτιάς).
 4. Απαλλαγή από ασθένειες, δεν αντιμετωπίζετε σωματικές ή ψυχικές ταλαιπωρίες. Αυτά τα δεινά θα φύγουν από την παρουσία του. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό.
 5. Θα είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε κάθε καταστροφή ή ατύχημα με ψυχικό σθένος.
 6. Αναπτύσσει divya drishti (θεϊκή αντίληψη).
 7. Βιώνετε την ευδαιμονία να αναγνωρίζετε το atman (συμπαντικό εαυτό) ως ξεχωριστή οντότητα από το σώμα σας.
 8. Όλα τα όργανα ή μέρη του σώματος λειτουργούν με τη σωστή δύναμή τους. Το σώμα γίνεται πολύ δύνατο.
 9. Κατακτάτε τον χρόνο.
 10. Μπορεί να εισέλθετε στο σώμα κάποιου άλλου.
 11. Μπορείτε να κάνετε χρυσό [βλέπε Σαι Μπάμπα].
 12. Δύναμη να δημιουργείτε και να καταστρέφετε.

Σούρια Τσάκρα

 1. Βελτιστοποιεί την πέψη, χωρίς ασθένεια στο έντερο.

Μάνας Τσάκρα

 1. Αυξάνει τη δύναμη της διαίσθησης.
 2. Διευρύνει τη διάνοια.

Anahata Chakra

 1. Αναπτύσσετε πρανική θεραπεία.
 2. Οι κολλημένες ενέργειες ρέουν ξανά. Προκαλώντας στοργή, αφοσίωση και αγάπη.
 3. Διεγείρει τη Nada (εσωτερικός ήχος).
 4. Γίνεστε λαμπεροί. Η παρουσία σας μπορεί να φωτίσει ένα δωμάτιο.
 5. Γίνεστε αγαπητός σε όλους. Οι γυναίκες έλκονται από εσάς.
 6. Μπορεί να εξασκηθείτε με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και εστίασης.
 7. Μπορεί να αρθρώσετε τις ιδέες σας σε δυνατές λέξεις.
 8. Γίνεστε ικανοί για προστασία και καταστροφή.
 9. Μπορεί να εισέλθετε στο σώμα των άλλων κατά βούληση.
 10. Επίγνωση του κάρμα κάποιου. Γνώση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ικανότητα διόρασης.
 11. Ικανότητα να περπατάτε στον αέρα.
 12. Ικανότητα να ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο με την ταχύτητα της σκέψης.
 13. Θέαση του Θεού σε όλα (όχι μια έννοια αλλά με την πραγματική όραση να συμβαίνει. Ευαισθησία προς όλους. Συμπόνια για όλους και αγάπη για όλους.

Vishuddhi Chakra

 1. Το σώμα γίνεται αδιαπέραστο από τον πόνο.
 2. Η φωνή γίνεται μελωδική (καλή για τραγουδιστές).
 3. Laghima , η δύναμη της αιώρησης.
 4. Η ομιλία αρθρώνεται με μεγάλη απήχηση, η επικοινωνία, η εντολή του λόγου και τα μάντρα.
 5. Ενίσχυση των καλλιτεχνικών αρετών.
 6. Έλξη από ganas (ασώματα όντα).
 7. Ελευθερία από αρρώστιες και γηρατειά.
 8. Καταστροφή των κινδύνων.
 9. Αποκτάτε ηρεμία, γαλήνη, αγνότητα.
 10. Κατανόηση των ονείρων.
 11. Κυριαρχία ολόκληρη στον εαυτό σας.
 12. Απολαμβάνετε το εσωτερικό βασίλειο.
 13. Υπέρτατη λογική που νικά ακόμα και την καρδιά.
 14. Μετάβαση σε κατάσταση μη κρίσης.
 15. Αρχίζετε να ακούετε τον ήχο Nada (μη χτυπητός ήχος).

Ajna Chakra

 1. Η γνώση και η σοφία επιτυγχάνονται.
 2. Το παρελθοντικό κάρμα συγχωρείται.
 3. Καταστροφή του κάρμα (προηγούμενες ζωές).
 4. Ικανοί να βρίσκεστε σε μια συνεχή κατάσταση σαμάντι (πραγματοποιημένη μη δυαδικότητα).
 5. Οράματα παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.
 6. Οι επιθυμίες σας γίνονται πραγματικότητα.
 7. Εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές παύουν να αποτελούν πρόβλημα.
 8. Βλέποντας όλα τα γεγονότα στον πλανήτη χωρίς κίνηση.

Σαχασράρα Τσάκρα

 1. Η τελειότητα επιτυγχάνεται.
 2. Γνώση, που απελευθερώνεται αυτόματα.
 3. Τα συναισθήματα και οι επιθυμίες διαλύονται στην αιτία τους. Η Ένωση επιτυγχάνεται. Εμφανίζεται μη διπλή συνείδηση.
 4. Όλα τα siddhi αποκτώνται.
 5. Υπερβαίνετε την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σίντι ή να εκδηλώσετε ακόμα και τις επιθυμίες σας.
 6. Κανένας διαχωρισμός μεταξύ της εμπειρίας και του ασκούμενο (Εγώ είμαι Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ…)

Τσάκρα Brahmaguha (Lalata).

 1. Δύναμη να αλλάζεις τη μοίρα σου.

Άλλα Siddhi

 1. Clairaudience: Γνώση των Ήχων-Γλώσσα όλων των Μελισσών
 2. Γνώση προηγούμενων ζωών ή προηγούμενων γεννήσεων
 3. Τηλεπάθεια: Γνώση του μυαλού των άλλων όντων
 4. Πρόγνωση της Ώρας του Θανάτου
 5. Σούπερ δύναμη (όπως αυτή ενός ελέφαντα)
 6. Διόραση: Γνώση λεπτών, κρυφών και απομακρυσμένων πραγμάτων
 7. Γνώση Άλλων Κόσμων, Βασίλειας και Συμπάντων
 8. Γνώση της διάταξης των αστεριών και των πλανητών
 9. Γνώση της κίνησης των αστεριών και των πλανητών
 10. Πλήρης Γνώση των Συστημάτων του Σώματος
 11. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα
 12. Η δύναμη της σταθερότητας ή της ακινησίας
 13. Οράματα των Σίντα (Τελειοποιημένα Όντα)
 14. Διαισθητική γνώση ή αυθόρμητος φωτισμός
 15. Γνώση της Φύσης του Νου
 16. Γνώση Καθαρής Συνείδησης (Πνεύμα/Πουρούσα)
 17. Επιπλέον αισθητηριακή αντίληψη: Ενεργοποίηση των ψυχικών σας ικανοτήτων
 18. Είσοδος και έλεγχος των σωμάτων των άλλων
 19. Ακτινοβολώντας φως γύρω από το σώμα (Η φωτεινότητα της αύρας)
 20. Super Ακοή (Ακούγοντας από Τεράστιες Αποστάσεις)
 21. Δυνατότητα ταξιδιού στο διάστημα (τηλεμεταφορά)
 22. Όραμα του Φωτός του Παγκόσμιου Νου
 23. Κυριαρχία των Στοιχείων (Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Αιθέρας)
 24. Κάνοντας το σώμα ατομικά μικρό, άφθαρτο, τέλειο
 25. Η τελειότητα του σώματος σε ομορφιά, δύναμη και λάμψη
 26. Κυριαρχία στις Πέντε Αισθήσεις του Σώματος
 27. Ταχύτητα του μυαλού (Στιγμιαία Γνώση)
 28. Παντοδυναμία & Παντογνωσία: Κυριαρχία όλων των Καταστάσεων Ύπαρξης
 29. Γνώση που γεννήθηκε από την επίγνωση της απόλυτης πραγματικότητας
 30. Διαισθητική Διάκριση: Ικανότητα διάκρισης ή διαφοροποίησης όλων των πραγμάτων
 31. Ανώτερη Γνώση και Σοφία
 32. Απόλυτη Ελευθερία: Η Τέλεια Πνευματική Ζωή
 33. Ανουρμί-Μάτβα: Ανενόχλητος από θυμό ή άλλα συναισθήματα
 34. Dura-Sravana: Δυνατότητα ακρόασης μακρινών ήχων
 35. Dura-Darsanam: Ικανότητα να βλέπεις μακρινά πράγματα
 36. Para-Kaya Pravesanam: Είσοδος στα σώματα των άλλων
 37. Sva-Chanda Mrityuh: Πεθαίνεις όταν επιθυμείς
 38. Devanam Saha Krida Anudarsanam: Βλέποντας τις περασμένες εποχές θεών και αγγέλων
 39. Yatha Sankalpa Samsiddhihih: Η επίτευξη των στόχων κάποιου
 40. Ajna Apratihata Gatih: Υπακοή χωρίς αντίρρηση
 41. Aeromancy: Ερμηνεύοντας τα σχήματα των νεφών
 42. Επικοινωνία με την μετά θάνατον ζωή: Σύνδεση με νεκρούς
 43. Alomancy: Ανάγνωση μοτίβων αλατιού που πετιέται στον αέρα και πετιέται στο πάτωμα
 44. Αστρική προβολή: Ταξίδι εκτός σώματος
 45. Ανάγνωση Αύρας: Ερμηνεία του αυρικού πεδίου
 46. Αυτόματη γραφή: Γράψτε ένα μήνυμα από μια νοημοσύνη μέσω του υποσυνείδητου μυαλού
 47. Βιβλιομαντεία: Ερμηνεία ενός αποσπάσματος από ένα βιβλίο που επιλέγεται τυχαία
 48. Catoptromancy: Βρίσκοντας τα μελλούμενα με έναν καθρέφτη
 49. Channeling: Παράδοση μηνύματος από μια εξωτερική νοημοσύνη που εισέρχεται στο σώμα του διερμηνέα
 50. Chirmancy: Χειρομαντεία – Μαντεία από τις γραμμές του χεριού
 51. Clairalience: Ικανότητα να μυρίζετε αυτό που δεν υπάρχει
 52. Clairaudience: Δυνατότητα ακρόασης γεγονότων
 53. Claircognizant: Η αίσθηση της ξεκάθαρης γνώσης
 54. Clairempathy: Αισθανόμαστε τα συναισθήματα των άλλων
 55. Clairgustance: Ικανότητα να γευτείτε αυτό που δεν υπάρχει
 56. Clairsentience: Ικανότητα αίσθησης των συναισθημάτων ή των αισθήσεων των άλλων
 57. Clairtangecy / Clairsensitivity: Ικανότητα ανάγνωσης ενέργειας από αντικείμενα
 58. Διόραση: Δείτε ψυχικά μη φυσικές πραγματικότητες
 59. Clermancy: Μαντεία μέσω ρίψης λίθων, οστών ή ζαριών
 60. Crystallomancy: Βλέποντας το μέλλον μέσα από μια κρυστάλλινη σφαίρα
 61. Deja vu: Αισθάνεσθε γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί
 62. Μαντεία: Χρήση δώρων για να λάβετε απαντήσεις
 63. Ραβδοσκόπηση: Χρήση οργάνου για τον εντοπισμό νερού, μετάλλων ή άλλων πραγμάτων
 64. Ερμηνεία ονείρου: Ερμηνεία της έννοιας των ονείρων
 65. Ενσυναίσθηση: Αισθανόμαστε τα συναισθήματα, τις ασθένειες και τις αισθήσεις των άλλων
 66. Εξορκισμός: απελευθέρωση αρνητικών οντοτήτων
 67. Φενγκ Σούι: Χειρισμός του περιβάλλοντος για να σας επιφέρει το σύμπαν ορισμένα αποτελέσματα
 68. Αστρολογία
 69. Υδρομαντεία: Μαντεία μέσω της παρατήρησης του νερού
 70. Ύπνωση: Δημιουργία κατάστασης έκστασης για θεραπεία ή αναζήτηση απαντήσεων
 71. I Ching: Αρχαία κινεζική μορφή μαντικής
 72. Διαίσθηση: Χρήση ψυχικών ικανοτήτων
 73. Μετεωρισμος: Επιπλέει το σώμα ή τα αντικείμενα γύρω σας
 74. Libanomancy: Ερμηνεύοντας σχήματα στον καπνό
 75. Μεσολάβηση: Χρησιμεύει ως αγωγός για άλλα εγκόσμια όντα
 76. Megagnomy: Ικανότητα χρήσης μιας ικανότητας κατά τη διάρκεια μιας υπνωτικής κατάστασης
 77. Οφθαλμομανία: Μαντεία κοιτάζοντας στα μάτια
 78. Παλινδρόμηση της προηγούμενης ζωής: Χρησιμοποιείτε μια κατάσταση διαλογισμού για να εξερευνήσετε προηγούμενες ζωές
 79. Πρόγνωση: Ικανότητα πρόβλεψης του μέλλοντος
 80. Προφητεία: Γνώση του θείου θελήματος
 81. Ψυχομετρία: Απόκτηση γνώσεων μέσω της επαφής αντικειμένων
 82. Πυροκένωση: Πυρκαγιά με το μυαλό
 83. Scrying: Χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο για να δείτε ψυχικά
 84. Ανάγνωση Ταρώ: Χρήση καρτών ταρώ για προφητεία
 85. Τηλεκίνηση: Μετακίνηση αντικειμένων χωρίς να τα αγγίξετε
 86. Τηλεπάθεια: Ακούγοντας πληροφορίες από μυαλό σε μυαλό
 87. Ξενογλωσσία: Μιλώντας μια γλώσσα που δεν είναι δική του

Η φύση απεχθάνεται τη σαφή και απερίφραστη αυτοαποκάλυψη. Επιθυμεί τα μυστικά της να τα χειρίζεται ο μύθος. Κατά συνέπεια, τα ίδια τα μυστήρια κρύβονται στις υπόγειες διόδους της συμβολικής έκφρασης, έτσι ώστε ούτε καν στους μυημένους να είναι δυνατό να παρουσιαστεί γυμνή η φύση τέτοιων πραγματικοτήτων, αλλά μόνο επίλεκτοι να μπορούν να γνωρίζουν το πραγματικό μυστικό, με τη βοήθεια της ερμηνείας που παρέχει η σοφία, ενώ οι υπόλοιποι μπορεί να είναι ικανοποιημένοι με το να τιμούν το μυστήριο, το οποίο προασπίζουν αυτές οι συμβολικές εκφράσεις από την κοινοτοπία

Macrobius Ambrosius Theodosius Ρωμαίος συγγραφέας και Νεοπλατωνικός φιλόσοφος του 5ου αιώνα μ.χ.

Είναι αληθινά τα siddhis;

Ο όρος “siddhis” προέρχεται από την αρχαία ινδική παράδοση. Και αναφέρεται σε υψηλές δυνάμεις ή επιτεύγματα που υποτίθεται ότι αποκτώνται μέσω πνευματικής πρακτικής. Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές και περιγραφές για αυτά τα φαινόμενα στις αρχαίες γραφές, η επιστημονική κοινότητα είναι σκεπτικιστική σχετικά με την ύπαρξη πραγματικών siddhis, ως υπερφυσικών ικανοτήτων. Και ορισμένοι αποδίδουν τα siddhis αποτελέσματα σε διαφορετικά είδη πνευματικών πρακτικών, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή άλλες μεθόδους εσωτερικής ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά την “ορθολογική, επιστήμονες και κριτικοί αμφισβητούν την ύπαρξη αυτών των υπερφυσικών ικανοτήτων. Και θεωρούν περισσότερο πιθανό να πρόκειται για ψυχολογικά φαινόμενα, όπως αυτά που συμβαίνουν π.χ κατά τη διάρκεια μιας ψυχωσικής διαταραχής ή νεύρωσης… Ή ακόμα και ταχυδακτυλουργικής ψευδαίσθησης στην σημερινή εποχή της τεχνολογίας και των video….

Η ερώτηση λοιπόν για το αν τα siddhis είναι πραγματικά ή όχι, εξακολουθεί να είναι ανοιχτή και υπό συζήτηση. Με τις απόψεις να διίστανται ανάλογα με την πνευματική, φιλοσοφική ή επιστημονική προσέγγιση του θέματος αυτού. Και ασφαλώς και της προσωπικής εμπειρίας του καθενος….

Εσεις τι πιστευετε;

Γράψτε μας αν έχετε βιώσει ή έχετε “δεί” υπερδυνάμεις [siddhi s] ανθρώπων σαν αυτές των γιογκι της Ινδίας κάτω στα σχολια.. Όλα ειναι καλοδεχούμενα, χωρίς κριτική….

Σας ευχαριστούμε !!!

2 thoughts on “Siddhis [Σίντι] των γιόγκι : Οι σούπερ δυνάμεις τους

 1. Με τίποτα δεν περίμενα να βρω τόσο αναλυτικό άρθρο για τα “σιντις” στα ελληνικά!! Συμπυκνωμένη πληροφορία βέβαια, αλλά μια καλή αρχή για όποιον ενδιαφέρεται να ψάξει σε βάθος. Ευχαριστούμε και μπράβο σας!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *