Thursday, June 13, 2024

Κουνταλίνι αφύπνιση: Συμπτώματα και εμπειρίες

Κουνταλίνι αφύπνιση: Συμπτώματα και εμπειρίες

Κουνταλίνι αφύπνιση: Συμπτώματα και εμπειρίες. Υπάρχουν κίνδυνοι;

Οι συγκλονιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στη διάρκεια της Κουνταλίνι αφύπνισης μπορεί να κρατήσουν μήνες, ίσως και χρόνια. Και περιλαμβάνουν σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές εμπειρίες και συμπτώματα. Τα άτομα που εμπλέκονται με την Κουνταλίνι αφύπνιση έχουν δραματικά επεισόδια. Τα οποία μοιάζουν με αυτά της ψύχωσης. Και που μπορεί να εναλλάσσονται, ανάμεσα στον πόνο, την κωμωδία και την έκσταση. Κάθε άτομο εκφράζει ένα μοναδικό σχήμα, απρόβλεπτο και διαφορετικής έντασης και διάρκειας. Για μερικούς ανθρώπους τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα, όταν μειώνονται οι άμυνες και η ψυχή βρίσκεται σε χαλάρωση. Άλλοι μπορεί να βασανίζονται από επίπονα σωματικά προβλήματα που είναι αδύνατο να διαγνωστούν. Και συμπτώματα που μετακινούνται ανεξήγητα από το ένα όργανο στο άλλο. Μερικοί αναφέρουν συγκλονιστικά συναισθήματα και αισθησιακά κύματα που θυμίζουν οργασμό. Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στη διάρκεια της αφύπνισης Κουνταλίνι χωρίζονται σε εφτά κύριες κατηγορίες:

1. Πρανικές κινήσεις ή κρίγια

Μπορεί να είναι έντονες ακούσιες σωματικές κινήσεις, σπασμοί, δονήσεις και τινάγματα ή ηλεκτρικές εκκενώσεις. Μουδιάσματα και κύματα ενέργειας που πλημμυρίζουν σώμα. Σε πολλές περιπτώσεις τα κρίγια αναγκάζουν το σώμα να λυγίσει και να πάρει ασυνήθιστες στάσεις. Ο όρος κρίγια καμιά φορά περιγράφεται στη γιόγκα ως «η δύναμη να πάρεις οποιαδήποτε μορφή»,’

2. Σωματικά προβλήματα

Μπορεί να περιλαμβάνουν την εμφάνιση κάποιας ασθένειας σε λανθάνουσα κατάσταση ή ψεύτικης. Φαινομενικά καρδιακά προβλήματα, γαστρεντερικές διαταραχές, νευρικά προ βλήματα, διαταραχές στη διατροφή και πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος. Ιδιαίτερα στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι. Υπάρχουν πολλές εσωτερικές αισθήσεις, όπως ζέστη, τσούξιμο, φαγούρα, εξωσωματικές ή διευρυμένες αισθήσεις. Υπερευαισθησία, υπερκινητικότητα, λήθαργος, έντονες μεταβολές της ερωτικής επιθυμίας και άλλα συμπτώματα. Τα σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την Κουνταλίνι αφύπνιση συνήθως είναι δύσκολο να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν.

3. Φαινόμενα γιόγκα

Το σώμα ίσως κάνει ακούσια στάσεις γιόγκα (ασάνα) ή χειρονομίες (μούντρα), που το άτομο δεν έχει δει ποτέ και η ψυχή ίσως εκφράσει γεωμετρικά σχήματα ή ύμνους, σαν σκριτικές λέξεις, φθόγγους και διάφορους συγκεκριμένους ήχους, που ανήκουν στην παράδοση γιόγκα.

4. Ψυχολογική αναστάτωση

Ίσως υπάρξει μια ένταση των ανεπίλυτων ψυχολογικών βιωμάτων. Φόβος θανάτου ή τρέλας, μεταβολές στη διάθεση, κρίσεις άγχους, οργή, ενοχές ή κατάθλιψη όπως και βαθιά συμπόνια. Αγάπη άνευ όρων και αυξημένη ευαισθησία στη διάθεση των άλλων. Ίσως νιώσει κάποιος μια ισχυρή ανάγκη να αναγνωρίσει και να επιλύσει τα συναισθηματικά του προβλήματα. Ενώ μερικές φορές γίνονται αυθόρμητες ιεροτελεστίες που συμβολίζουν εσωτερικές συγκρούσεις, που έχουν μείνει βαθιά κρυμμένες.

5. Υπεραισθητική αντίληψη

Μπορεί να περιλαμβάνει οπτική αντίληψη (φώτα, σύμβολα, εικόνες όντων, την επανεξέταση των όσων εμφανίζονται σε άλλες ζωές και οράματα) ή ηχητική αντίληψη. (Φωνές, μουσική, φράσεις ή συνεχή εσωτερικό ήχο) ή οσφρητικές αισθήσεις (άρωμα από σάνδαλο ή θυμίαμα).

6. Παραψυχολογικές εμπειρίες

Προφητικές και θεραπευτικές ικανότητες, τηλεπάθεια, ασυνήθιστες συγχρονικότητες, ηλεκτρική ευαισθησία και ψυχοκίνηση είναι τα παραψυχολογικά φαινόμενα που παρατηρούνται πιο συχνά.

7. Εμπειρίες σαμάντι ή σατόρι

Οι καταστάσεις αυτές συνεπάγονται μια απορρόφηση συνείδησης σε ένα επίπεδο ενοποιημένης επίγνωσης. Και το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα βαθιάς γαλήνης, σοφίας και, μερικές φορές, φωτεινά οράματα. Λιγότερο ολοκληρωμένα επίπεδα έκστασης, μπορεί επίσης να συμβούν. Προκαλώντας ηρεμία, χαρά και απερίγραπτα συναισθήματα ευδαιμονίας κατά τη διάρκεια ή και μετά το διαλογισμό. Ακόμα και αυθόρμητα καμιά φορά….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *