Τα 7 καλύτερα βιβλία μεταφυσικής [2024]

Ποια είναι τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής; Ποια βιβλία μεταφυσικής να διαλέξετε;

Διαβάζετε βιβλία μεταφυσικής και αποκρυφισμού; Αν ενδιαφέρεστε για την προσωπική σας ανάπτυξη όσο αφορά το κομμάτι πέραν του “φυσικού”, είστε στην σωστή σελίδα.

Με μοναδικό στόχο να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια ανοιχτή πόρτα στη γνώση και σε θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, έχουμε ενοποιήσει έναν κατάλογο από 7 βιβλία για την Μεταφυσική που τα θεωρούμε ως τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής, λόγω της απλότητας τους και του ψυχαγωγικού τους χαρακτήρα.

Η λέξη Μεταφυσική προέρχεται και από τη λατινική λέξη «metaphysica», και αυτό με τη σειρά της προέρχεται από την ελληνική λέξη που σημαίνει «πέρα από τη φύση». Περιγράφει επίσης τα θεμέλια, τις ιδιότητες, τις αιτίες και τις συνθήκες της υπέρ-πραγματικότητας, καθώς και τον σκοπό και το νόημά της ζωής, σύμφωνα με κάποιες πνευματικές διδασκαλίες, κυριώς ανατολικής σκέψης και φιλοσοφίας.

Το αντικείμενο της μελέτης της μεταφυσικής είναι το “άυλο”. Η προέλευση της λέξης Μεταφυσική αποδίδεται στον Ανδρόνικο της Ρόδου, που ενώ προσπαθούσε να παραγγείλει τα βιβλία του Αριστοτέλη, δεν μπορούσε να τα κατατάξει βάσει των κατηγορίων της τότε εποχής. Ωστόσο, η Μεταφυσική υπήρχε ήδη πριν τον Αριστοτέλη και ήδη εμφανιζόταν ως μέρος των συγγραμμάτων των προ-Σωκρατικών φιλοσόφων ή του ίδιου του Πλάτωνα.

Η λίστα επιλογής μας με τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής στην σύγχρονη εποχή μας, αποτελείται από από 7 βιβλία, που διακρίναμε όλα αυτά τα χρόνια. Και το σημαντικό είναι ότι τα παρακάτω βιβλία μεταφυσικής είναι απλά, κατανοητά, διασκεδαστικά και ταυτόχρονα παιδαγωγικά. Διάβαστε τα, μάθετε και αναπτυχθείτε εσωτερικά!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε:

Τα 7 καλύτερα βιβλία μεταφυσικής στα ελληνικά:


Νο1 βιβλίο μεταφυσικής:
“Η ουράνια προφητεία”.

Νο1 της λίστας με τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής: Η ουράνια προφητεία
Εκδότης: Διόπτρα
Η ουράνια προφητεία
Αριθμός Σελίδων: 257
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24×17
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 1996
Έτος Έκδοσης: 1996

Σύνοψη του βιβλίου:
Η ουράνια προφητεία

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής. Περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα… και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! Όταν ο James Redfield εξέδωσε για πρώτη φορά αυτό το σπάνιο βιβλίο, οι άνθρωποι το πήραν, το διάβασαν, και έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενό του. Ενημέρωσαν τους φίλους τους γι’ αυτό, και οι φίλοι με τη σειρά τους πληροφόρησαν τους δικούς τους φίλους.

Από στόμα σε στόμα, τα νέα γι’ αυτό το έργο εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική. Οι προφητείες του μάγεψαν χιλιάδες αναγνώστες οι οποίοι συγκινήθηκαν από τον τρόπο που ερμήνευε όσα συνέβαιναν στη ζωή τους. Το βιβλίο διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής. Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ εδώ και πολλούς μήνες είναι συνεχώς στον κατάλογο των Bestseller.


Νο2 βιβλίο μεταφυσικής:
“Το αιθερικό σώμα”.

Νο2 της λίστας με τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής: Το αιθερικό σώμα
Εκδότης: Κέδρος
Το αιθερικό σώμα
Αριθμός Σελίδων: 190
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21×14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ιταλικά
Έτος Έκδοσης: 2003

Σύνοψη του βιβλίου:
Το αιθερικό σώμα

Το “Αιθερικό σώμα” αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του Άρθουρ Πάουελ, που επιθυμεί μέσα από τη σειρά αυτή να δώσει στον αναγνώστη το υλικό που θα του επιτρέψει να γνωρίσει την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Τα επόμενα βιβλία είναι: “Αστρικό σώμα”, “Νοητικό σώμα”, “Αιτιατό σώμα”. Ο Άρθουρ Πάουελ ασχολήθηκε μ’ ένα έργο πολύ σημαντικό για τον αναζητητή της αυτογνωσίας, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν ταξινομημένες και αποκωδικοποιημένες γνώσεις -φυσικά στο βαθμό που αυτό είναι επιτρεπτό- σχετικά με τα εσωτερικά πεδία και τη σχέση του ανθρώπου με αυτά.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον πνευματικό και στον υλικό άνθρωπο, το αιθερικό σώμα αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης, στη γνωριμία με την αόρατη φύση μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κομμάτι αυτό της εσωτερικής σύστασης του ανθρώπου, το οποίο, αν και δεν αποτελεί φορέα της συνειδητότητας όπως τα άλλα σώματα (αστρικό, νοητικό, αιτιατό), είναι εξαιρετικής σημασίας, μια και είναι υπεύθυνο για την κατανομή της ενέργειας που λαμβάνει από τον ήλιο στον υπόλοιπο οργανισμό, έχει τα δικά του ενεργειακά κέντρα (τσάκρα), το καθένα με την ξεχωριστή λειτουργία του, και σχετίζεται άμεσα με το μαγνητισμό.


Νο3 βιβλίο μεταφυσικής:
“Η τέχνη των ονείρων”.

Νο3 της λίστας με τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής: Η τέχνη των ονείρων
Εκδότης: Κάκτος
Η τέχνη των ονείρων
Αριθμός Σελίδων: 407
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 20×14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 1994

Σύνοψη του βιβλίου:
Η τέχνη των ονείρων

Κάποια μέρα, καθώς κάναμε βόλτα στην πλατεία της πόλης Οαξάκα, ο δον Χουάν μου έδωσε τον πιο κατανοητό ορισμό της τέχνης των ονείρων από την άποψη ενός μάγου: “Οι μάγοι θεωρούν την ονειρική διαδικασία σαν μια πολύ λεπτή τέχνη” είπε. “Είναι η τέχνη της μετατόπισης, με τη θέλησή τους, του σημείου συγκέντρωσης από τη συνηθισμένη του θέση προκειμένου να αυξήσουν και να διευρύνουν το πεδίο όσων μπορούν να γίνουν αντιληπτά. . .”. Οι μάγοι της αρχαιότητας είχαν οραματιστεί και αναπτύξει τις αρχές που σχετίζονται με την τέχνη των ονείρων. Αυτές είναι το κλειδί για την ερμηνεία και κατανόηση της ονειρικής διαδικασίας στο σύνολό της και αυτές καταγράφει σε ένα από τα πιο σαγηνευτικά βιβλία του ο κορυφαίος του Κάρλος Καστανέντα.


Νο4 βιβλίο μεταφυσικής:
“Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι”.

Νο4 της λίστας με τα καλύτερα βιβλία μεταφυσικής: Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι
Αριθμός Σελίδων: 184
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21×14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Έτος Έκδοσης: 2005

Σύνοψη του βιβλίου:
Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι

Ο ψυχοθεραπευτής δρ Μπράιαν Βάις, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Mouni Sinai στο Μαϊάμι, ούτε καν φανταζόταν πως η ζωή του θα άλλαζε ριζικά μέσα από τη φαινομενικά συνηθισμένη περίπτωση θεραπείας ασθενούς του. Κι όμως, δεν άργησε ν’ αντιληφθεί ότι διαπερνούσε σιγά σιγά τα πέπλα αιώνιων μυστηρίων, για να βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά στην Αποκάλυψη. Είχε έρθει η ώρα για την επιστήμη να συναντήσει την αλήθεια.


Νο5 βιβλίο μεταφυσικής:
“Η διδασκαλία του Δον Χουάν”.

Η διδασκαλία του Δον Χουάν
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Η διδασκαλία του Δον Χουάν
Αριθμός Σελίδων: 287
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21×14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 1999

Σύνοψη του βιβλίου:
Η διδασκαλία του Δον Χουάν

Πραγματική συνάντηση με κόσμους ανύπαρκτους για τον δυτικό μας ορθολογικό πολιτισμό -κι ωστόσο υπαρκτούς, αν αποδεχθείς την προσπάθεια ανεύρεσής τους. Πραγματικά βιώματα της επαφής με πράγματα πίσω από τη φαινόμενη, στα δικά μας μάτια κι αντιλήψεις, επιφάνεια των πραγμάτων. Αυτή την εμπειρία του εξιστορεί ο Κάρλος Καστανέντα. Τη θαυμαστή του μύηση στον κόσμο της μαγείας από τον Δον Χουάν -άνθρωπο με γνώση και άνθρωπο με δύναμη. Μιας μαγείας που είναι πιότερο μια νέα κοσμοθεώρηση και στάση ζωής παρά μια πρακτική εξώκοσμου μυστηρίου. Μια μύηση που δεν είναι διόλου ανακίνηση υπερφυσικών εικόνων και ήχων, μπρος σε μάτια κι αυτιά που διατηρούν άθικτα τα φίλτρα του δυτικού τρόπου σκέψης.

Αλλά είναι ξεθάμπωμα των ματιών και ξεβούλωμα των αυτιών, διεύρυνση ασύλληπτη του πεδίου της αντίληψής τους, μέχρι τις περιοχές όπου η γνώση είναι η βίωση του ακατάληπτου -όπου η δύναμη είναι το υλικό του αδιάκοπου θαύματος. Απ’ αυτόν τον κόσμο στέκονται θέλοντας και μη «εκάς οι βέβηλοι». Κι ωστόσο, είναι προσιτός σε κάθε θέληση που πράγματι επιθυμεί. Ο Κάρλος Καστανέντα, με τα βιβλία του, δείχνει και τους μετασχηματισμούς του τρόπου σκέψης κι αντίληψης, αλλά και τις τεχνικές που κάνουν εφικτή την πρόσβαση σ’ αυτόν τον άλλο κόσμο -που είναι απόλυτα πραγματικός, αρκεί ν’ αποδεχθείς και να επιδιώξεις τη βίωση της ύπαρξής του…


Νο6 βιβλίο μεταφυσικής:
“Η δύναμη της σιωπής”.

Η δύναμη της σιωπής
Εκδόσεις: Κάκτος
Η δύναμη της σιωπής
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 1988
Έτος Έκδοσης: 1988
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά

Σύνοψη του βιβλίου:
Η δύναμη της σιωπής

Παρουσίαση

Από το 1973, οπότε εκδόθηκε το βιβλίο του Καστανέντα, οι διδασκαλίες του δον Χουάν, τα βιβλία του, έχουν πουληθεί σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο ο Καστανέντα επιβίωσε για τόσο πολύ είναι ότι ουδέποτε υπήρξε δημιούργημα μιας αντικουλτούρας. Είναι ανθρωπολόγος, μυστικιστής, ποιητής, προικισμένος συγγραφέας, που αποκάλυψε σε όλους μας τους θησαυρούς μιας θρησκευτικής και φιλοσοφικής εμπειρίας η οποία άνθησε πολύ προτού ο λευκός άνθρωπος έρθει στην αμερικανική ήπειρο και η οποία εξακολουθεί να ανθεί – την εμπειρία του Ινδιάνου της Αμερικής.

Είναι επίτευγμα του συγγραφέα η εξερεύνηση του κόσμου των μάντεων που του άνοιξε ο δον Χουάν, Ινδιάνος Γιακί μάγος, του οποίου η σχέση με τον Καστανέντα έγινε η πιο φημισμένη φιλία μεταξύ δασκάλου και μαθητή στη λογοτεχνία της νεότερης εποχής. Μετά από την εξαφάνισή του από τα τελευταία βιβλία του Καστανέντα, ο δον Χουάν τώρα επιστρέφει, σοφός, εξοργιστικός, ικανός για θαύματα και φάρσες, αναζητώντας πάντα τη σοφία του πολεμιστή


Νο7 βιβλίο μεταφυσικής:
“Οδηγός των 9 επιγνώσεων”.

Οδηγός των 9 επιγνώσεων
Εκδότης: Διόπτρα
Οδηγός των 9 επιγνώσεων
Αριθμός Σελίδων: 279
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24×17
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 1997
Έτος Έκδοσης: 1997

Σύνοψη του βιβλίου:
Οδηγός των 9 επιγνώσεων

Αντλώντας στοιχεία από την αρχαία σοφία ενός χειρογράφου που βρέθηκε στα δάση του Περού, η «Ουράνια προφητεία» σάς βοηθά να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα, και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί στα επόμενα χρόνια. Στις σελίδες του βιβλίου θα ανακαλύψετε μια νέα αντίληψη για τις συμπτώσεις που εμφανίζονται στη ζωή σας, καθώς και την ενέργεια που κινείται στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Τώρα, αυτός ο «Οδηγός των εννέα επιγνώσεων της ουράνιας προφητείας» σάς βοηθά να επεκτείνετε τις συναρπαστικές γνώσεις που περιέχονται σε καθεμία από τις 9 επιγνώσεις της ουράνιας προφητείας. Με λεπτομερείς εξηγήσεις και προσεκτικά σχεδιασμένες ασκήσεις, μπορείτε να ανακαλύψετε νέες πληροφορίες για την οικογένεια και τον σύντροφό σας και για τον τρόπο με τον οποίο σας έχει προετοιμάσει το παρελθόν για να συνεισφέρετε στον κόσμο.

Πηγή βιβλίων: Public και Ιανός