Thursday, June 13, 2024

Ακασικά αρχεία: Πρόσβαση στα Συμπαντικά Πεδία

Ακασικά αρχεια: Πρόσβαση στα Συμπαντικά Πεδία

Ακασικά αρχεία: Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία μέσω κάποιας μύησης ή τεχνικής; Προσφέρουν θεραπεία ή ατέλειωτη γνώση;

Είναι τα Ακασικά Αρχεία κάποια “κοσμική αποθήκη ατελείωτων ντουλαπιών” με αρχεία σε άπειρους διαδρόμους και σε στοίβες; Από πού προήλθε αυτή η ιδέα; Υπάρχουν αυτά τα αρχεία στο χρόνο και στο χώρο, σαν γαλαξιακό Διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε:

 • Τι είναι τα Ακασικά Αρχεία
 • Η ιστορία των Ακασικών αρχείων
 • Ποιος μπορεί να διαβάσει τα Ακασικά αρχεια
 • Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα Ακασικά αρχεια

Ποια είναι τα Ακασικά Αρχεία;

Ενώ πολλοί περιγράφουν ή εξηγούν την έννοια με διαφορετικούς τρόπους, στην ουσία, τα Ακασικά Αρχεία πιστεύεται ότι είναι η αποθήκη κάθε σκέψης, λέξης και πράξης κάθε ζωντανού όντος, καλού, κακού, ανά πάσα στιγμή. Σε παρελθόν, παρόν και μέλλον. Όμως όσοι είναι εξοικειωμένοι με τους ακασικούς “δίσκους μνήμης” αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία κρίση ή σιωπηρή ποινή στα αρχεία. Λέγεται ότι είναι απλώς ένα αρχείο του ταξιδιού κάθε ψυχής, μέσα στο άπειρο.

Το Ακασικό Πεδίο

Στις σανσκριτικές και ινδικές κουλτούρες, Ακάσα είναι ένα μέσο που αγκαλιάζει τα πάντα. Που αποτελεί τη βάση όλων των πραγμάτων. Η Ακάσα είναι πραγματική, αλλά τόσο λεπτή, ώστε δεν γίνεται αντιληπτή παρά μόνο αφού μετατραπεί στα πολλά αντικείμενα του εκδηλωμένου κόσμου. Κάτι σαν Σύμπαν Κοχλάζουσας Ενέργειας.

Οι σωματικές αισθήσεις μας δεν καταγράφουν την Ακάσα, αλλά μπορούμε να την αντιληφθούμε μέσα από την πνευματική πρακτική. Οι αρχαίοι Ρίσις έφταναν σε αυτό το επίπεδο με έναν πειθαρχημένο, πνευματικό τρόπο ζωής, και μέσα από τη γιόγκα. Έχουν περιγράψει την εμπειρία τους, και αυτοί έκαναν την Ακάσα ουσιαστικό στοιχείο της φιλοσοφίας και της μυθολογίας της Ινδίας. Στον 20ό αιώνα, η Ακάσα έχει περιγραφεί με λαμπρό τρόπο από τον μεγάλο Ινδό Γιόγκι Σουάμι Βιβεκανάντα.

Η Ακάσα σύμφωνα με Ινδούς

Σύμφωνα με τους φιλοσόφους της Ινδίας, όλο το σύμπαν αποτελείται από δύο υλικά, το ένα από τα οποία το ονομάζουν Ακάσα. Αυτό είναι η πανταχού παρούσα ύπαρξη που διαποτίζει τα πάντα. Όλα όσα έχουν μορφή, όλα όσα είναι το αποτέλεσμα συνδυασμών, εξελίσσονται από αυτή την Ακάσα. Η Ακάσα γίνεται:

 • Αέρας, υγρά, στερεά.
 • Η Ακάσα γίνεται ο Ήλιος, Γη, Σελήνη, άστρα, κομήτες.
 • Ακάσα γίνεται το ανθρώπινο σώμα, το σώμα των ζώων, τα φυτά, κάθε μορφή που βλέπουμε, οτιδήποτε μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις, όλα όσα υπάρχουν.

Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή με το μάτι. Είναι τόσο λεπτή, ώστε είναι πέρα από κάθε συνηθισμένη αντίληψη. Τη βλέπουμε μόνο όταν έχει γίνει χονδροειδής, έχοντας πάρει μορφή.

Στην αρχή της δημιουργίας υπάρχει μόνο αυτή η Ακάσα. Στο τέλος του κύκλου τα στερεά, τα υγρά και τα αέρια λιώνουν όλα και επιστρέφουν στην Ακάσα. Και η επόμενη δημιουργία απορρέει και αυτή από την Ακάσα… Το συνολικό άθροισμα όλων των δυνάμεων του σύμπαντος, νοητικών ή φυσικών, όταν αναλυθεί στην αρχική του κατάσταση, ονομάζεται Πράνα. Όταν δεν υπήρχε τίποτα, όταν το σκοτάδι κάλυπτε το σκοτάδι, τι υπήρχε τότε; Τοτε υπήρχε η Ακάσα χωρίς κίνηση… Στο τέλος ενός κύκλου, οι ενέργειες που εμφανίζονται στο σύμπαν καταλαγιάζουν και γίνονται δυναμικές. Στην αρχή του επόμενου κύκλου ενεργοποιούνται, χτυπούν πάνω στην Ακάσα, και από την Ακάσα εξελίσσουν αυτές τις διάφορες μορφές…

Η Ακάσα σύμφωνα με τον Νίκολα Τέσλα

Ο επαναστάτης ιδιοφυής φυσικός Νίκολα Τέσλα προσάρμοσε την Ακάσα στο πλαίσιο της σύγχρονης επιστήμης. Μίλησε για “πρωτότυπο μέσο” που γεμίζει το χώρο και το παρομοίασε με τον φωτοφόρο αιθέρα. Σε μια αδημοσίευτη εργασία, υποστηρίζει το πρωτότυπο πεδίο δυνάμεων, γίνεται Υλη όταν ενεργεί πάνω του η Πράνα, η κοσμική ενέργεια. Όταν πάψει η επενέργεια, η Υλη εξαφανίζεται και επιστρέφει στην Ακάσα. Αφού διαποτίζει το μέσο διαποτίζει όλο το χωρο. Και όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο χώρο, μπορούν αναφερθούν σε αυτό.

Σήμερα, χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες αντιλαμβάνονται ότι ο χώρος δεν είναι κενος. Και αυτό που ονομάζεται κβαντικό κενό είναι στην πραγματικότητα ένα κοσμικό πλήρες. Είναι ένα θεμελιώδες μεσο που θυμίζει την αρχαία έννοια της Ακάσα.

Η ιστορία των Ακασικών Αρχείων

Μία από τις πρώτες αναφορές στα Ακασικά Αρχεία στη σύγχρονη εποχή έγινε από την Helena Blavatsky , ιδρυτή του Θεοσοφικού κινήματος στα τέλη του 19ου αιώνα. Η Θεοσοφία είναι ένα εσωτερικό σύστημα πεποιθήσεων που ενσωματώνει φιλοσοφικές αρχές από ανατολικές θρησκείες, διατηρώντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει θρησκεία υψηλότερη από την Αλήθεια».

Η Μπλαβάτσκυ ισχυρίστηκε ότι έμαθε για τα Ακασικά αρχεια από θιβετιανούς μοναχούς, ή «mahatmas», οι οποίοι δήλωσαν ότι τα Ακασικά αρχεια, θα μπορούσαν να βρεθούν στην «akasha» ή στην «akasa». Τη σανσκριτική λέξη για το αστρικό φως ή το στοιχείο του αιθέρα [στα αρχαία ελληνικά], που συναντούμε στα ανατολικά συστήματα πεποιθήσεων.

Αυτό το πέμπτο στοιχείο του χώρου θεωρείται ο θεμελιώδης ιστός της πραγματικότητας. Από τον οποίο αναδύονται όλα τα άλλα στοιχεία – η πηγή της υλικής πραγματικότητας. Η ανατολική ιδέα του κάρμα είναι μια σημαντική πτυχή των ακασικών αρχείων.

Αυτοί οι «Δάσκαλοι της Αρχαίας Σοφίας», όπως τους ανέφερε η Μπλαβάτσκυ, δίδαξαν την διόραση, τις ψυχικές ικανότητες και την αστρική προβολή. Χρησιμοποίησε αυτά τα εργαλεία για τη διοχέτευση πληροφοριών από τα ακασικά αρχεία και δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό θεοσοφιστών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διάσημων.

Κάθε δράση, λέξη και σκέψη αφήνει ίχνος στις αιθερικές σφαίρες των Ακασικών Αρχείων

Ο Μεταφυσικός Ρούντολφ Στάινερ αναφέρθηκε επίσης στα Ακασικά Αρχεία, υποστηρίζοντας ότι κάθε δράση, λέξη και σκέψη αφήνει ίχνος σε αιθερικές σφαίρες. Ο σύγχρονος φυσικός Ervin Laszlo διερευνά έννοιες της Akasha από την οπτική της επιστήμης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Akasha περιέχει πρότυπα για ανθρώπινα ιδανικά. Όπως η αρμονία και ηρεμία. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο «Παράδειγμα της Ακάσα» που αναφέρεται σε ανθρώπινες εξελικτικές διαδικασίες.

Όσα εγγράφονται στα μοντέλα δίσκων των Ακασικών πεδίων, συχνά αναφέρουν το Βιβλίο της Ζωής, που αναφέρεται για πρώτη φορά στην παλιά διαθήκη (Έξοδος). Η βιβλική γραφή υποστηρίζει ότι κάθε αρχείο της κάθε ζωής, διατηρείται στον ουρανό, και από αυτές τις καταγραφές κρίνονται οι ψυχές.

Οι εξερευνήσεις του ακασικού πεδίου αποτέλεσαν επίσης σημαντικό επίκεντρο των γραπτών και του έργου του Edgar Cayce. Οι μελέτες Ακασικών πεδίων του Cayce θεώρησαν ότι υπάρχει μια αποθήκη πληροφοριών. Σε ένα μη φυσικό επίπεδο ύπαρξης, το οποίο διατηρεί ένα αρχείο για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον κάθε ψυχής. Οι αναγνώσεις του Cayce, είναι μερικές από τις πιο γνωστές που προέρχονται από τα Ακασικά αρχεια.

6 βήματα για πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις εγγραφές των ακασικών αρχείων, για πρώτη φορά. Τα Ακασικά αρχεια θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένα κοσμικό σύστημα υπολογιστών, που καταγράφει τις σκέψεις και τις εμπειρίες κάθε ψυχής σε ένα δονητικό επίπεδο.

Θυμηθείτε ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία κατά την πρώτη σας προσπάθεια ή και στην πέμπτη προσπάθεια. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε εργαλείο που χρησιμοποιείται για πνευματική ανάπτυξη, χρειάζεται υπομονή, συνεπής διαλογισμός και πολλή έρευνα για την επιτυχή πρόσβαση στα αρχεία. Οπότε μην αποθαρρύνεστε αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε αμέσως.

Τα βήματα:

 1. Αποφασίστε τι θέλετε να μάθετε.
 2. Έχετε συγκεκριμένη ερώτηση;
 3. Όταν είστε έτοιμοι, δηλώστε με σαφήνεια την πρόθεσή σας και ζητήστε οδηγούς.
 4. Χρησιμοποιήστε όποια πρακτική διαλογισμού προτιμάτε να εισέλθετε σε μια χαλαρή, ανοιχτή κατάσταση.
 5. Εάν συνδεθείτε με άλλο ον, ρωτήστε το όνομά του και διευκρινίστε τι ψάχνετε.
 6. Όταν είστε έτοιμοι, τερματίστε τη συνεδρία σας και αφιερώστε χρόνο για να καταγράψετε την εμπειρία.

Ποιος μπορεί να διαβάσει τα Ακασικά Αρχεία;

Ένα βασικό εμπόδιο για να μην διαβάσει κάποιος τα Ακασικά Αρχεία είναι η δυσπιστία. Ορισμένοι αντιτίθενται με προκαταλήψεις ή δεν εμπιστεύονται τη δική τους εμπειρία. Μερικοί αποφεύγουν να διαβάσουν τα Ακασικά Αρχεία, λόγω άγχους.

“Εναπόκειται στο άτομο να αποφασίσει αν θα συνεχίσει”.

Υπάρχουν και οι “ψευδείς” εμπειρίες Ακασικών πεδίων. Με δείκτες τον φόβο ή την αρνητικότητα. Εννοείται πως με συμμάχους αυτά τα συναισθήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία. Επίσης, ένας έντονος τόνος, τύπου «πρέπει να το κάνεις αυτό» είναι εκτός χαρακτήρα με τη φύση των Ακασικών Αρχείων.

Η πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία

Όταν αναζήτουμε την λέξη «πρόσβαση στο Ακασικά Αρχεία» στα αγγλικά, στην Google επιστρέφουν 4.270.00000 αποτελέσματα. Δεκάδες γκουρού του YouTube έχουν φτιάξει περιεχόμενο “Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία”. Μαζί με Προγράμματα ύπνωσης που ισχυρίζονται ότι οδηγούν τους αναζητητές, κατευθείαν στις κοσμικές αίθουσες των ακασικών πεδίων.

Όσοι έχουν πρόσβαση στα αρχεία αναφέρουν ότι οι αναζητητές ενδέχεται να βιώσουν πνευματικούς οδηγούς, όπως αγγέλους… Φαίνεται ότι η γαλαξιακή βιβλιοθήκη είναι καλά στελεχωμένη [εδώ γελάμε και δεν ασχολούμαστε με τέτοιους τσαρλατάνους]. Μερικοί λένε ότι η πρόσβαση στις εγγραφές των ακασικών πεδίων, γίνεται μέσω ενός τύπου “channeling” [εδώ πάλι γελάμε και δεν ασχολούμαστε με τέτοιους τσαρλατάνους]» – Άλλοι λένε ότι λαμβάνουν πληροφορίες μέσω των ονείρων [αυτό περιέχει μια δόση αλήθειας].

Η αλήθεια η δική μας είναι ότι, όσοι έχουν πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία, αυτό το καταφέρνουν με επιμονή και με την μορφή επαναλαμβανόμενων ασκήσεων, όπως η ανωτέρω των 6 βημάτων. Με την πάροδο του χρόνου, η ανωτέρω μέθοδος πρόσβασης στα ακασικά πεδία, φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν βέβαια τόσες πολλές μέθοδοι που θα βρείτε σε βιβλία, ιστολόγια και βίντεο στο Youtube, καθώς και πάρα πολλές αναφορές. Εμείς αποδεχόμαστε κάποιες θεμελιώδεις αρχές, κοινές σε πολλές από τις πολλές μεθόδους που θα βρείτε στο διαδίκτυο και σε βιβλία:

5 Θεμελιώδεις αρχές μεθόδων προσβασης στα Ακασικά Αρχεία:

 1. Αποφασίστε τι θέλετε να μάθετε: Ορίστε την πρόθεσή σας, η οποία μπορεί να είναι, “Θέλω να επιβεβαιώσω την ύπαρξη των Ακασικών Αρχείων” ή “Θέλω να βιώσω την επαφή με τα Ακασικά αρχεια”.
 2. Έχετε συγκεκριμένη ερώτηση; Δοκιμάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αποσαφηνίσετε την πρόθεση, ίσως γράφοντας τις σκέψεις σας με την κατανόηση ότι δεν υπάρχει «λάθος» ερωτήση ή προθέση. Μπορείτε να ρωτήσετε ότι σας αρέσει, αλλά μπορεί να μην έχετε πάντα μια απάντηση άμεσα για να λάβετε….Όταν είστε έτοιμοι, δηλώστε με σαφήνεια την πρόθεσή σας: Ζητήστε να σας βοηθήσουν τυχόν οδηγοί, είτε τους γνωρίζετε είτε όχι.
 3. Χρησιμοποιήστε όποια άσκηση διαλογισμού προτιμάτε να εισέλθετε σε μια χαλαρή, ανοιχτή κατάσταση: Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να αφήσετε την ενέργειά σας να εγκατασταθεί και να εστιάσει. Ζητήστε να σας επιτραπεί η πρόσβαση στα αρχεία σχετικά με την ερώτησή σας….
 4. Μείνετε σε μια ανοιχτή, δεκτική κατάσταση, επιτρέποντας στις πληροφορίες να εισέλθουν. Θα μπορούσε να είναι οπτική ή ακουστική πληροφορία, ή να έχει τη μορφή ενός οδηγού ή ενός αγγέλου.
 5. Όταν είστε έτοιμοι, τερματίστε τη συνεδρία σας και αφιερώστε χρόνο για να καταγράψετε την εμπειρία: Έιχατε πρόσβαση; Εάν όχι, δεν πειράζει….Για πολλούς, χρειάζονται περισσότερες από μία προσπάθειες συντονισμού. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν συνέβη τίποτα, γράψτε τυχόν εντυπώσεις ή σκέψεις σε ημερολόγιο.

Τα Ακασικά Αρχεία είναι μια τεράστια αποθήκη,ένα κοσμικό ιντερνετ, με ασύλληπτη συλλογή πληροφοριών. Που περιέχουν απίστευτη σοφία.

Εάν είστε περίεργοι να μάθετε γιατί είστε αυτοί που είστε, ποιοι είστε, πώς φτάσατε εδώ ή μελλοντικές δυνατότητες που μπορεί να αντιμετωπίσετε σε αυτήν τη ζωή, μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός χώρος αλήθειας. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ανακαλύψτε τις αναγνώσεις του Edgar Cayce, την ιστορία του Blavatsky και των Θεοσοφιστών. Καθώς και τον Ervin Laszlo, και αυτό θα σας δώσει μια αρκετά σταθερή βάση για να ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας. Καλή Τύχη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *