Υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας;

Υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας και τριγύρω μας;

Πως μαρτυρίες με οράματα, εμφανίσεις και μηνύματα από αγγέλους, αλλάζουν την πίστη μας. Το αγγελικό ενδιαφέρον έχει χτυπήσει κόκκινο για τους αμερικανούς. Μια δημοσκόπηση του Associated Press το 2011 στην ερώτηση αν Υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας, έδειξε ότι σχεδόν οκτώ στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν στους αγγέλους. Αυτή η πίστη συνδέεται συχνά με τη θρησκεία. Με το 88% να είναι χριστιανοί και το 94% αυτών να παρακολουθούν εβδομαδιαίες θρησκευτικές τελετές, κάθε είδους.

Σαφώς και ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στους αγγέλους και ότι υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας. Αλλά και οι περισσότεροι μη χριστιανοί, πιστεύουν ότι υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας… Και περισσότεροι από 4 στους 10 από αυτούς, δεν παρακολουθούν καν θρησκευτικές τελετές.

Λένε μάλιστα ότι οι άγγελοι είναι τριγύρω μας, παρά τους ισχυρισμούς των σκεπτικιστών που τους σνομπάρουν, επειδή δεν μπορούν να τους δουν, ή να αποδειχθούν επιστημονικά. Αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και παρατηρητικοί με την παρουσία τους… Για να γνωρίσουμε, ότι βρίσκονται και υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας, εκεί έξω….

Η Θεία Πρόνοια είναι αληθινή

“Η Θεία Πρόνοια είναι αληθινή. Υπάρχει ένας αόρατος κόσμος στο παρασκήνιο που είναι πραγματικά λειτουργικός στις ζωές μας και ναι υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας…”

Ενώ οι άγγελοι είναι πιο διαδεδομένοι στην καθολική παράδοση παρά σε άλλες θρησκείες, οι άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας μπορούν να αγγίξουν τον αόρατο κόσμο, καθώς πλησιάζουν το Θεό.

Στην πραγματικότητα, πολλοί πιστοί πιστεύουν ότι ο Θεός στέλνει αγγέλους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Είναι μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι σε περιόδους αναταραχής, απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων ή ακόμη και θανάτου, ο Θεός θα τους στείλει, αν το επιθυμεί… Και μόνο αν επιδιώξουμε την παρέμβασή του με την βοήθεια ων αγγέλων.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζοννται ότι είχαν τέσσερις ή πέντε εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους με αγγέλους. Και πιστεύουν ότι ο “φύλακας άγγελος τους προστάτευσε”…

Κάποιοι βλέπουν και επικοινωνούν με αγγέλους

Κάποιοι βλέπουν και επικοινωνούν με αγγέλους. Όπως η Λόρνα Μπερν, με το βιβλίο της: “Άγγελοι στα μαλλιά μου” το οποίο έγινε και διεθνές μπεστ-σέλερ.

“Βλέπω αγγέλους κάθε μέρα και πάντα…δεν θυμάμαι μια εποχή που δεν έχω δει αγγέλους…Τους βλέπω με το σώμα τους, όσο βλέπω και την κόρη μου να κάθεται δίπλα στο τραπέζι του δείπνου. Και τους μιλάω καθώς μιλάω με άλλους ανθρώπους. Αν και μπορώ επίσης να επικοινωνήσω μαζί τους, χωρίς λόγια….”

Λόρνα Μπερν-Συγγραφέας

Η Μπερν λέει ότι κάθε άτομο, έχει έναν φύλακα άγγελο. Ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα ή την πίστη του στο Θεό.

“Ο φύλακας άγγελος σου προσπαθεί να σε βοηθήσει. Είναι δώρο του Θεού και δεν σε αφήνει ποτέ για καμμία στιγμή… Από πριν καλά γεννηθείς, μέχρι και μετά το θάνατό σου”,

“Βλέπω φύλακες αγγέλους σαν φως-αύρα, τρία βήματα πίσω από κάθε άτομο”, γράφει η Byrne στην ιστοσελίδα της. “Μερικές φορές, ένας φύλακας άγγελος θα ανοίξει το θεικό φως του για μένα… Και θα μου δείξει μια πολύ όμορφη, τέλεια ανθρώπινη εμφάνιση. Αν και οι άγγελοι δεν είναι ούτε άνδρες ούτε γυναίκες, μερικές φορές θα εμφανιστούν σαν άντρας ή και σαν γυναίκα.

Μερικές φορές, οι φύλακες άγγελοι που βλέπω έχουν φτερά, άλλες όχι.”

Λόρνα Μπερν-Συγγραφέας

Οι άγγελοι σύμφωνα με την καθολική θεολογία

Σύμφωνα με την καθολική θεολογία, οι άγγελοι είναι πνευματικά πλάσματα ανώτερα από τα ανθρώπινα όντα και συχνά ανατίθονται από το Θεό, για δουλειά στη γη. Ίσως η πιο σημαντική δραστηριότητα των καλών αγγέλων είναι να είναι “παρατηρητές” της ιδιαίτερης πρόνοιας του Θεού για την ανθρωπότητα.

Οι άγγελοι είναι παρόντες από τη δημιουργία και η παρουσία τους στη Βίβλο είναι συχνή… Ένας άγγελος εμφανίστηκε στον Ιωσήφ σε ένα όνειρο και του έδωσε εντολή να πάρει τη Μαρία ως γυναίκα του. Και να ονομάσει το μωρό της Ιησού (Ματθαίος 1:20-21).

Ήταν ένας άγγελος που έδωσε εντολή στον Φίλιπ, να πάει στα ταξίδια του να συναντήσει τον αιθιοπικό ευνούχο και να τον οδηγήσει στον Χριστό (Acts 8:26). Όταν ο Παύλος και οι σύντροφοί του πιάστηκαν σε μια φρικτή καταιγίδα, ένας άγγελος εμφανίστηκε σε αυτόν, τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί καμία ζωή… Και ότι θα ζήσει για να δικαστεί ενώπιον του Καίσαρα (νόμος 27:23). Ο Δανιήλ στο κεφάλιαο 6, αφηγείται την ιστορία του, πώς ένας άγγελος έκλεισε το στόμα των λιονταριών, όταν τον ίδιο τον πέταξαν οι Ρωμαίοι στο άντρο των λιονταριών.

Ο Ιησούς δεν ήταν ξένος με την αγγελική βοήθεια

Και ήταν ο ίδιος ο Ιησούς που είπε,

“Δείτε ότι δεν κοιτάζετε κάτω σε ένα από αυτά τα μικρά. Γιατί σας λέω ότι οι άγγελοί τους στον παράδεισο βλέπουν πάντα το πρόσωπο του πατέρα μου στον παράδεισο,”

Ιησούς Χριστός

Ο Ιησούς δεν ήταν ξένος με την αγγελική βοήθεια. Τον προστάτευσαν στην παιδική του ηλικία, τον υπηρέτησαν στην έρημο και τον ενίσχυσαν κατά τη διάρκεια της αγωνίας του στον κήπο.

Ιστοσελίδες στο web περιέχουν χιλιάδε ιστορίες που δημοσιεύονται από άτομα. Από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλα τα θρησκευτικά υπόβαθρα:

  • Μια γυναίκα σώζεται από ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό ατύχημα χωρίς εξήγηση.
  • Ένας άνθρωπος απομακρύνεται από δρόμο κινδύνου, με μια αόρατη παρουσία.
  • Ένα νεαρό παιδί συνέρχεται από σοβαρή ασθένεια και θυμάται συζητήσεις με τον άγγελο του.

Οράματα, εμφανίσεις και μηνύματα από αγγέλους

Η Maureen Sweeney-Kyle, της κομητείας Lorain του Οχάιο, λαμβάνει οράματα, εμφανίσεις και μηνύματα από αγγέλους, αγίους, τον Ιησού και την Ευλογημένη Μητέρα σχεδόν καθημερινά από το 1985. Τα μοιράζεται στην ιστοσελίδα της SaintLove.org, ως διάμεσο. Για να καλέσει τον κόσμο πίσω στο Θεό και τις Δέκα Εντολές.

Τα οράματά της περιλαμβάνουν συναντήσεις με τους αγγέλους, Mιχαήλ (“ήρθε με όλα τα φώτα εκτός από τα μπλε μάτια του”), Γαβριήλ και Ραφαήλ. τους οποίους περιέγραψε με “μεγάλα φτερά, σκούρα μαλλιά και χαρακτηριστικά… Και ντυμένους με πράσινα”.

Γιατί πιστεύουν οι άνθρωποι στην ύπαρξη των αγγέλων;

Πώς γίνεται λοιπόν σε έναν κόσμο με ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές προόδους, οι άνθρωποι να είναι γοητευμένοι με όντα του κόσμου που δεν μπορούν να δουν ή να αποδείξουν ότι υπάρχουν; Πώς οι άγγελοι όχι μόνο παραμένουν σχετικοί το 2020, αλλά διαμορφώνουν τις πεποιθήσεις και τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων στην “επιστημονική” πλέον εποχή;

Ο Δρ. Τζέραλντ Βίγκνα, επίκουρος καθηγητής θεολογίας στην Αλβερία, θεωρεί ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν τους αγγέλους, επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι με την επιστήμη και το κοσμικό.

“Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι θέλουν κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να προσφέρει η επιστήμη”,

Τζέραλντ Βίγκνα

“Μπορεί να θυμηθούμε ότι η επιστήμη ασχολείται με το τι έχει συμβεί, και πώς, αλλά η θρησκεία ρωτά επίσης “γιατί” και “ποιος”. Η επιστήμη μπορεί να απαντήσει όταν ρωτήσεις “ποιος”… Αλλά αυτό ίσως και να είναι περιττό… Γιατί το βαθύτερο ερώτημα του νοήματος, ο Λόγος δηλαδή, δεν είναι απάντηση από την αρένα της επιστήμης.”

Άγγελοι για τους μη πιστούς:

Με την αυξανόμενη βία και τις συνεχώς παρούσες απειλές παγκοσμίως, η πεποίθηση ότι οι άγγελοι μας προσέχουν μπορεί να είναι εξαιρετικά παρήγορη. Οι άγγελοι γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί, είπε ο πάτερ Μπρένσινγκερ, σε ανθρώπους που δεν συνδέονται στενά με μια παράδοση πίστης.

“Αυτό που έχω δει είναι ότι πολλοί που δεν ασκούν τακτικά την πίστη τους, έχουν στραφεί σε αυτά τα πνευματικά όντα, ως σύνδεσμο με το Θεό”…

Μπρένσινγκερ

Αυτά τα “άλλα πλάσματα” δίνουν μια αίσθηση ειρήνης σε όσους χάνουν αυτή την εγγύτητα με το Θεό. Αυτοί (οι άγγελοι) δεν είναι επικριτικοί, αλλά μάλλον παρηγορητικοί”.

Απόδειξης του Ουρανού

Ο Έμπεν Αλεξάντερ, ο νευροχειρουργός και συγγραφέας του “Απόδειξης του Ουρανού”, δεν είχε καμία πίστη στον παράδεισο, στο Θεό ή στην ψυχή πριν μια σπάνια ασθένεια τον έκανε να πέσει σε κώμα..Σστο οποίο παρέμεινε για επτά ημέρες.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε με έναν άγγελο στην πτέρυγα μιας πεταλούδας. Και άρχισε να συγκλίνει στον Δημιουργό. Τον περιέβαλαν ειρηνικά άγγελοι και βίωσε την πιο βαθιά αγάπη που είχε γνωρίσει ποτέ.

Είπε την ιστορία του μετά το ξύπνημα από την αρρώστια. Και έγραψε για τους αγγέλους, το φως και το Θεό.

“Η επικοινωνία με το Θεό είναι η πιο συγκλονιστική”

Έμπεν Αλεξάντερ, Νευροχειρουργός

Ο Θεός είναι η πιο εκπληκτική εμπειρία:

Ο Θεός είναι η πιο εκπληκτική εμπειρία που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ωστόσο την ίδια στιγμή, είναι και η πιο φυσική από όλες, καθώς ο Θεός είναι παρών σε εμάς, κάθε στιγμή”, έγραψε ο πρώην άθεος.

“Παντογνώστης, παντοδύναμος, προσωπικός — και μας αγαπά χωρίς όρους. Συνδεόμαστε ως Ένα, μέσω του θεϊκού δεσμού μας με το Θεό.”

Έμπεν Αλεξάντερ, Νευροχειρουργός

Η αίσθηση του Έμπεν Αλεξάντερ, Νευροχειρουργου για το θείο δεσμό των ανθρώπων με το Θεό δεν είναι μοναδική, είπε η αδελφή Ρομπέρτα. Οι άνθρωποι έχουν μια βαθιά επιθυμία να είναι κοντά στο Θεό. Και οι άγγελοι μπορούν να χρησιμεύσουν, ως γέφυρα μεταξύ των ανθρώπων και του Δημιουργού.

“Εάν πιστεύετε ότι οι άνθρωποι δημιουργούνται από το Θεό και προορίζονται να επιστρέψουν στο Θεό, τότε υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αυτών των πραγμάτων και της ανθρώπινης ζωής μας”, είπε η Αδελφή Ρομπέρτα. “Ένας από τους τρόπους που μπορούμε να πορευτούμε είναι η πίστη, σε έναν άγγελο. Που μας φροντίζει όσο είμαστε εδώ.” Συνεπώς υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας…

Αν και είναι σεβαστοί, οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν στην χαμηλότερη βαθμίδα από εννέα “χορωδίες”, σύμφωνα με τη Βίβλο. Η ιεραρχία των αγγέλων από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη είναι:

  • Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνους,
  • Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες και
  • Αρχές, Αρχάγγελους και αγγέλους.

Οι άγγελοι βασίζονται στην ανθρώπινη βοήθεια

Οι άγγελοι μέσα σε αυτές τις ομάδες είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Συχνά παρεμβαίνουν ή παρεμβαίνουν για λογαριασμό ανθρώπων και κάποιων αγγέλων.

Η Λόρνα Μπερν λέει ότι οι άγγελοι βασίζονται στην ανθρώπινη βοήθεια συχνά για να επιτύχουν το καλό. “Ως ενήλικες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν έρχεται η σκέψη να κάνουμε κάτι για κάποιον, ακόμα και έναν ξένο, πρέπει απλά να πάμε και να το κάνουμε.

“Είμαστε οι αγγελιοφόροι των αγγέλων και μερικές φορές είναι δύσκολο για τους αγγέλους να μεταδώσουν μηνύματα ή να δώσουν σημάδια…”

Λόρνα Μπερν

Είτε πιστεύετε είτε δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν άγγελοι ανάμεσα μας, φαίνεται ότι, για πολλούς Αμερικανούς στον 21ο αιώνα, είναι τόσο αληθινοί και σημαντικοί όσο ήταν στις αρχαίες ημέρες της Βίβλου. Και αυτό, σύμφωνα με τον Γκόντις, δεν προκαλεί έκπληξη.

“Η πίστη και η λογική δεν μπορούν να βρίσκονται σε αντίφαση. Καθώς και οι δυο προέρχονται από το Θεό”, δήλωσε ο Γκόντις.

“Ο Θεός δημιουργεί τους νόμους της επιστήμης και μας δίνει επίσης την πίστη, να δούμε πέρα από την επιστήμη. Βλέπεις, όλα είναι μαζί. Μια διδασκαλία τόσο εύκολα οδηγεί σε μια άλλη, επειδή όλοι προέρχονται από το Θεό.”

Γκόντις