Ονόματα ταγμάτων αγγέλων και ιεραρχία

Τα ονόματα ταγμάτων αγγέλων και ιεραρχία είναι εννέα.Ταξινομούνται σε: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Με τον καιρό, εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν τη χάρη και την καθοδήγηση των Αγγέλων.

Οι άνθρωποι σε όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν βοηθηθεί, καθοδηγηθεί, σωθεί ή απλά βρεθεί αντιμέτωποι με τους Φύλακες Αγγέλους τους. Και είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μοιραστούν τις συναντήσεις τους με οποιονδήποτε επιθυμεί να ακούσει.

Ο George Washington μιλούσε συχνά για τον Φύλακα Άγγελο του. Και αναγνώρισε την επιτυχία του στο Valley Forge σε “μια εμπνευσμένη επίσκεψη από ένα ουράνιο πλάσμα.”

Ο Abraham Lincoln συχνά καλούσε τις θεραπευτικές δυνάμεις και τη σοφία των Αγγέλων να τον καθοδηγήσουν και να θεραπεύσουν το έθνος. Σε εποχές θανάτου και καταστροφής. Ιστορίες συναντήσεων με αυτά τα ουράνια όντα υπάρχουν από την αρχή της γραπτής ανθρώπινης ιστορίας μας.

Οι άγγελοι είναι παντού και μας παρακολουθούν. Σήμερα είναι πιο δημοφιλείς και πιο ορατοί από ποτέ. Και παρόλο που ήταν πάντα μαζί μας, φαίνεται σαν να τους ανακαλύψαμε τώρα. Παρά τον σκεπτικισμό, η ανθρώπινη πίστη σε αυτά τα ουράνια όντα άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου. Και τον τελευταίο καιρό περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να έρθουν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους για συναντήσεις, με αυτές τις ουράνιες επισκέψεις.

Όποιος έχει συνεργαστεί στη ζωή του με έναν Άγγελο, θα συμφωνήσει ολόψυχα ότι, αυτοί οι Άγγελοι, είναι πράγματι αγγελιοφόροι του Θεού.

Σύμφωνα με το λεξικό, ο Άγγελος είναι “ουράνιος υπηρέτης του Θεού. Μια από τις τάξεις των Πνευματικών Όντων που, στη Μεσαιωνική Αγγελολογία, ήταν οι χαμηλότερες από τις εννέα ουράνιες ιεραρχιές: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Τα Ονόματα ταγμάτων αγγέλων και ο Βαθμός τους:

Τον 5ο αιώνα π.Χ., ένας λόγιος ονόματι Διονύσιος, μελέτησε τις αναφορές στους Αγγέλους στις Γραφές και σε άλλες μη βιβλικές πηγές. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 9 Ονόματα ταγμάτων αγγέλων ή “τάξεις” ή “χορωδίες” Αγγέλων. Οι οποίες χωρίζονται σε 3 “σφαίρες”.

Παρόλο που υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στον τομέα των Αγγελιοφόρων, η ιεραρχία των Αγγέλων του Διονύσιου εξακολουθεί να είναι αποδεκτή σήμερα και είναι οι ακόλουθες (ξεκινώντας με εκείνες που βρίσκονται πιο κοντά στο Θεό):

  1. 1η σφαίρα – Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι
  2. 2ο πεδίο – Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες
  3. 3ο πεδίο – Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Σεραφείμ:

Μερικές φορές ονομάζονται “οι καιόμενοι” επειδή είναι πιο κοντά στο Θεό και ακτινοβολούν το Καθαρό Φως. Αυτοί είναι οι Άγγελοι που συνεχώς επαινούν τον Θεό και του οποίου το καθήκον είναι να ρυθμίζει τους ουρανούς. (Ο Lucifer λέγεται ότι ήταν ένας από τους Seraphim που είχαν ξεπεράσει όλους τους άλλους μέχρι που έγινε επικεφαλής των πεσόντων αγγέλων).

Χερουβείμ:

Εστάλη για να φρουρήσει τις πύλες της Εδέμ. Αρχικά απεικονίζονταν ως οι κομιστές του Θρόνου του Θεού, ως οι χορευτές, και ως ισχυρά όντα με τέσσερα φτερά και τέσσερα πρόσωπα. Ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή, τα Χερουβείμ εξελίχθηκαν, σε παχουλούς αγγέλους με φτερά.

Θρόνοι:

Οι λεγόμενοι “πολλοί άνθρωποι με μάτια” έχουν καθήκον να λαμβάνουν τις αποφάσεις του Θεού. Συχνά αντιπροσωπεύονται ως τροχοί πυροδότησης.

Κυριότητες:

Αποστολή τους είναι να ρυθμίζουν τα καθήκοντα των άλλων αγγέλων και να διασφαλίζουν την εκπλήρωση των επιθυμιών του Θεού.

Δυνάμεις:

Οι Άγγελοι της Χάρης, που φέρνουν τις ευλογίες του Θεού στη Γη. Συνήθως με τη μορφή θαυμάτων. Γνωστοί ως οι “λαμπροί” ή οι “λαμπεροί”, συνδέονται με πράξεις ηρωισμού και φέρνουν θάρρος, όταν χρειάζεται.

Εξουσίες:

Καθήκον τους είναι να εμποδίσουν τους “πεσόντες αγγέλους” να κατακτήσουν τον κόσμο. Και να διατηρήσουν την ισορροπία του σύμπαντος. Θεωρούνται επίσης ως οι Άγγελοι της γέννησης και του θανάτου.

Αρχές:

Οι Φύλακες Άγγελοι των πόλεων, εθνών και κυβερνητών, και φρουροί ενάντια στην εισβολή των κακών αγγέλων.

Αρχάγγελοι:

Πιθανώς ο πιο γνωστός από όλους τους αγγέλους. Μεταφέρουν τα πιο σημαντικά μηνύματα του Θεού στους ανθρώπους. Επίσης διοικούν τους “στρατούς” του Θεού των Αγγέλων, στη συνεχή μάχη με τους “γιους του σκότους”.

Άγγελοι:

Τα ουράνια όντα που είναι πιο κοντά στους ανθρώπους. Ενεργούν ως μεσάζοντες μεταξύ του Παντοδύναμου και της ανθρωπότητας. Συχνά τους αποκαλούμε “Φύλακες Αγγέλους“.


Άγγελοι και άθεοι:

Οι άγγελοι μπορεί να εμφανίζονται σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από θρησκευτικό υπόβαθρο ή πεποιθήσεις.

Για παράδειγμα… το 1985 ένας Ρώσος επιστήμονας του διαστήματος αυτομόλησε. Και μετά είπε τι είχε συμβεί σε 6 κοσμοναύτες στον διαστημικό σταθμό Σογιούζ 7. Μετά από τροχιά στη Γη για 155 ημέρες, μια ομάδα Αγγέλων εμφανιζόταν ως εκ θαύματος έξω από το διαστημόπλοιό τους.

Οι Leonid Kizim, Vladimir Solovov και Oleg Atkov δούλευαν σε συνηθισμένα ιατρικά πειράματα όταν ξαφνικά τυφλώθηκαν από ένα λαμπρό πορτοκαλί φως, έξω από το εργαστήριο της τροχιάς.

Χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να προσαρμοστούν στην εκπληκτική ακτινοβολία, αλλά μετά, σύμφωνα με τη μυστική έκθεση, είδαν “επτά γιγάντιες μορφές με τη μορφή ανθρώπων, αλλά με φτερά και ομίχλη όπως στην κλασική απεικόνιση των Αγγέλων. Φαινόταν να είναι εκατοντάδες πόδια ψηλά με ένα φτερό, τόσο μεγάλο όσο ένα “τζέτ λαινερ.”