Τα 7 καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης [2023]

Τα 7 καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης: Διαβάζετε βιβλία αυτοβελτίωσης; Ενδιαφέρεστε για την προσωπική σας ανάπτυξη; Δείτε πως θα γίνετε καλύτεροι στο τώρα!

Αν ναι, τότε το επόμενο ερώτημα σας ασφαλώς θα είναι το εξής:

Ποιο βιβλίο αυτοβελτίωσης να επιλέξετε; Ποια είναι τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης;

Υπάρχουν πιθανόν δεκάδες χιλιάδες βιβλία αυτοβοήθειας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης που θερούνται ως “καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης” Σκοπό έχουν μεταξύ άλλων, την βελτίωση των γνώσεων σας, την αύξηση της διαίσθησης, των ικανοτήτων και της παραγωγικότητάς σας, καθώς και την ανάπτυξη υγιών σχέσεων, σε όλους τους τομείς. Τα ράφια των βιβλίων του 21ου αιώνα είναι γεμάτα με συγγραφείς, που προορίζονται να βοηθήσουν τον καθένα μας με τις ιδέες, τις γνώσεις ή τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Τίτλοι βιβλίων που είχαν θετικό αντίκτυπο σε εμάς:

Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια απόφαση σχετικά με βιβλία αυτοβελτίωσης και στο ποια είναι τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τίτλους βιβλίων που είχαν θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Όταν λέμε « στη δική μας ζωή», εννοούμε στους ανθρώπους που γνωρίζουμε και στην οικογενεια μας. Ολα τα παρακάτω βιβλία συντέλεσαν να γίνει μια σπουδαία αλλαγή στην ζωή των ανθρώπων αυτών.

Στις επόμενες παραγράφους θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μια σύντομη σύνοψη των αγαπημένων μας βιβλίων αυτοβελτίωσης. Θα μοιραστούμε επίσης τους συνδέσμους με online βιβλιοπωλεία και ιστότοπους όπου μπορείτε να βρείτε αυτά τα υπέροχα βιβλία αυτοβελτίωσης. Αν σας ενδιαφέρει, παρακαλώ δείτε τα και ανάλογα με το τι ζητάτε, πράξτε…

Τα 7 καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης στα ελληνικά:


Νο1 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Σκέψη, αργή και γρήγορη”.

Καλύτερο βιβλίο αυτοβελτίωσης Νο1: Σκέψη, αργή και γρήγορη
Εκδότης: Κάτοπτρο
Σκέψη, αργή και γρήγορη
Αριθμός Σελίδων: 726
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14 x 21
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 2013
Έτος Έκδοσης: 2013

Σύνοψη του βιβλίου:
Σκέψη, αργή και γρήγορη

“Ο Kahneman είναι σίγουρα ο πιο αξιόλογος εν ζωή ψυχολόγος και ένας από τους σπουδαιότερους ερευνητές στην ιστορία του πεδίου. Έχει το χάρισμα να ανακαλύπτει σημαντικά γνωρίσματα του ανθρώπινου νου, πολλά από τα οποία γεμίζουν κλασικά εγχειρίδια και αποτελούν παγιωμένη γνώση. Το έργο του έχει αναδιοργανώσει την κοινωνική ψυχολογία, τη γνωσιακή επιστήμη, τη μελέτη της λογικής και της ευτυχίας, και τη συμπεριφορική οικονομική […]. Η δημοσίευση του Σκέψη, αργή και γρήγορη συνιστά μείζον εκδοτικό γεγονός. […]”.
Steven Pinker, καθηγητής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Harvard

“Εξαιρετικό […]. Όπως ο Κοπέρνικος εκτόπισε τη Γη από το κέντρο του Σύμπαντος, έτσι και ο Kahneman έδειξε ότι δεν είμαστε πρότυπα λογικής όπως πιστεύουμε. […]”.
The Economist

“Χάρη στη φινέτσα των ιδεών και στη στιβαρότητα των αποδεικτικών στοιχείων που μας προσφέρει, ξαναγνωρίζουμε εξαρχής τον νου και τον εαυτό μας. […]”.
The Wall Street Journal


Νο2 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Η αναζήτηση του ανθρώπου για το υπέρτατο νόημα”.

Καλύτερο βιβλίο αυτοβελτίωσης Νο2: Η αναζήτηση του ανθρώπου για το υπέρτατο νόημα
Εκδότης: Αρμός
Η αναζήτηση του ανθρώπου για το υπέρτατο νόημα
Αριθμός Σελίδων: 240
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 2018
Έτος Έκδοσης: 2018

Σύνοψη του βιβλίου:
Η αναζήτηση του ανθρώπου για το υπέρτατο νόημα

Η οξυδερκής ανάλυση του Frankl σχετικά με τα κίνητρα της αναζήτησης του ανθρώπου για το υπέρτατο νόημα είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα. Μία έξοχη ψυχολογική διερεύνηση της θρησκευτικής αναζήτησης και του ενίοτε ασυνείδητου πόθου του ανθρώπου για αποκάλυψη ή επιφοίτηση. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο με πρωτοποριακές ιδέες, που αναζητά απαντήσεις σχετικά με τη ζωή, τα βάσανα, την πίστη και τον θάνατο.


Νο3 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Sapiens – Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου”.

Καλύτερο βιβλίο αυτοβελτίωσης Νο3: Sapiens - Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου
Συγγραφέας: Harari Yuval Noah
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Sapiens – Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου
Σειρά βιβλίου: Κοινωνία και Πολιτισμός
Αριθμός Σελίδων: 456
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17χ24
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά

Σύνοψη του βιβλίου:
Sapiens – Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου

Mια σαρωτική ιστορία του πολιτισμού από την καταγωγή των ειδών μέχρι τους υπερανθρώπους, γεμάτη απροσδόκητα δεδομένα, αιρετικές σκέψεις, παράξενες θεωρίες και συγκλονιστικές αφηγήσεις.

Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι «ανθρώπινα» είδη κατοικούσαν στη γη. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα. Ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Πώς τα κατάφερε το είδος μας στη μάχη για την κυριαρχία; Γιατί βρέθηκαν οι τροφοσυλλέκτες πρόγονοί μας να στήνουν πόλεις και βασίλεια; Πώς φτάσαμε να πιστεύουμε σε θεούς, σε έθνη και σε ανθρώπινα δικαιώματα; Να εμπιστευόμαστε χρήματα, νόμους και βιβλία; Να υποδουλωνόμαστε σε γραφειοκρατίες, χρονοδιαγράμματα και καταναλωτικά μοντέλα; Και πώς θα είναι ο κόσμος μας στις χιλιετίες που θα έρθουν;

Ο καθηγητής Γιουβάλ Νώε Χαράρι διατρέχει όλη την ανθρώπινη ιστορία, από τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στη γη μέχρι τις ριζοσπαστικές –και ενίοτε καταστροφικές– καινοτομίες της Γνωστικής, της Αγροτικής και της Επιστημονικής Επανάστασης. Αντλώντας από ένα τεράστιο φάσμα επιστημών (βιολογία και γενετική, παλαιοντολογία και ιστορία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία και οικονομικά), προσφέρει πρωτότυπες, αναπάντεχες και συχνά διασκεδαστικές απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα: Γιατί μπόρεσαν οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν σε εκπληκτικά μεγάλους πληθυσμούς, ενώ οι άλλες ομάδες πρωτευόντων δεν ξεπερνούν τα εκατόν πενήντα άτομα; Επειδή, λέει, το ταλέντο μας στο κουτσομπολιό μάς επιτρέπει να συγκροτούμε δίκτυα σε κοινωνίες που θα ήταν υπερβολικά μεγάλες για προσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε όλα τα μέλη τους, ενώ οι «φαντασιακές πραγματικότητες» που διαμορφώνουμε και αποδεχόμαστε –όπως το χρήμα, η εκκλησία, οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης– μας κρατάνε σε τάξη.


Νο4 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας”.

Καλύτερο βιβλίο αυτοβελτίωσης Νο4: Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας
Συγγραφέας: Allen David
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας
Αριθμός Σελίδων: 320
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 20×14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Έτος Έκδοσης: 2006

Σύνοψη του βιβλίου:
Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας

Φανταστείτε πως είστε πιο ήρεμοι και πιο σίγουροι για ό,τι κάνετε· πως πετυχαίνετε περισσότερα στη ζωή σας με λιγότερη προσπάθεια· πως έχετε περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος. Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται εξωπραγματικά, αλλά δεν είναι. Τα διδάγματα του David Allen μπορούν να σάς βοηθήσουν να τα υλοποιήσετε και δίνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις: τι να κάνω, πότε να το κάνω και πώς να το κάνω; Το «Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας» είναι ένας οδηγός για να ελέγχετε πλήρως το φόρτο εργασίας σας, όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σας, και κατ’ επέκταση να μπορείτε να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή σας.

Ουσιαστικά, το βιβλίο αποκαλύπτει απλές διαδικασίες που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε και οι οποίες θα βελτιώσουν σε τεράστιο βαθμό την ικανότητά μας να χειριζόμαστε προορατικά και εποικοδομητικά την απλή και χειροπιαστή καθημερινή πραγματικότητα. Ανακαλύψτε τις πανίσχυρες μεθόδους του David Allen και αυξήστε σε τεράστιο βαθμό την προσωπική σας οργάνωση, την αποτελεσματικότητά σας και τα δημιουργικά σας αποτελέσματα, στη δουλειά και τη ζωή σας εν γένει. Διαβάζοντας το βιβλίο, θα μάθετε: – Να επαναξιολογείτε στόχους και να παραμένετε εστιασμένοι, ακόμα και σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις. – Να εφαρμόζετε τον κανόνα «κάνε το, ανάθεσέ το, ανάβαλέ το, απόρριψέ το» για να αδειάζετε το κουτί των εισερχομένων σας. – Να σχεδιάζετε και να απεμπλέκετε έργα. – Να υπερνικάτε τα αισθήματα σύγχυσης, αγωνίας, και απελπισίας. – Να αισθάνεστε καλά για όσα δεν κάνετε.


Νο5 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Η επιτυχία βήμα βήμα”.

Καλύτερο βιβλίο αυτοβελτίωσης Νο5: Η επιτυχία βήμα βήμα
Συγγραφέας: Canfield Jack
Εκδότης: Διόπτρα
Η επιτυχία βήμα βήμα
Αριθμός Σελίδων: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17×24
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 2018
Έτος Έκδοσης: 2018

Σύνοψη του βιβλίου:
Η επιτυχία βήμα βήμα (επίτομη έκδοση)

Προετοιµάστε τον εαυτό σας για την επιτυχία µε τον #1 συγγραφέα Best Sellers των New York Times Jack Canfield! Από την πρώτη του έκδοση πριν από µία δεκαετία, ο πρακτικός αυτός οδηγός έχει αναδειχθεί σε κλασικό βιβλίο που έχει εµπνεύσει και βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να κατακτήσουν την επιτυχία.
Σε αυτή τη µοναδική επετειακή έκδοση της Επιτυχίας Βήµα Βήµα, που πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα, ο Jack Canfield, συνδηµιουργός της εξαιρετικής best seller σειράς Βάλσαµο για την Ψυχή, στρέφεται στις αρχές που έχει µελετήσει, διδάξει και εφαρµόσει στη ζωή του για πάνω από σαράντα χρόνια, σε έναν πρακτικό οδηγό που θα εµπνεύσει και θα βοηθήσει οποιονδήποτε φιλοδοξεί να φτάσει από εκεί που βρίσκεται, εκεί που επιθυµεί.

Η Επιτυχία Βήµα Βήµα θα σας διδάξει πώς να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, πώς να αντιµετωπίζετε τις καθηµερινές προκλήσεις, πώς να δώσετε πάθος και σκοπό στη ζωή σας και πώς να πραγµατοποιήσετε όλες σας τις φιλοδοξίες. Το βιβλίο αυτό, που δεν αποτελεί απλώς µια συλλογή από έξυπνες ιδέες, επεξηγεί τις 67 ανεξίτηλες αρχές και πρακτικές που χρησιµοποιούν οι πιο επιτυχηµένοι άνθρωποι του κόσµου. Εφαρµόστε καθηµερινά όλες αυτές τις αρχές και µεταµορφώστε τη ζωή σας πέρα από τα πιο ευφάνταστα όνειρά σας!


Νο6 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Τόλμησε να ηγηθείς”.

Καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης Νο6: Τόλμησε να ηγηθείς
Συγγραφέας: Brown Brené
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Τόλμησε να ηγηθείς
Αριθμός Σελίδων: 400
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 2019

Σύνοψη του βιβλίου:
Τόλμησε να ηγηθείς

H τολμηρή ηγεσία είναι μια σειρά δεξιοτήτων απόλυτα διδάξιμη, παρατηρήσιμη και μετρήσιμη. Η Μπρενέ Μπράουν έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες μελετώντας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που δίνουν νόημα στη ζωή μας, και τα τελευταία εφτά χρόνια δουλεύοντας με προοδευτικούς ηγέτες και ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ίδια ανακάλυψε ότι, από τις μικρές start-up και τις οικογενειακές επιχειρήσεις μέχρι τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, οι ηγέτες θέτουν όλοι την ίδια ερώτηση:
Πώς διαμορφώνουμε πιο γενναίους και τολμηρούς ηγέτες και πώς ενσωματώνουμε την αξία του θάρρους στην κουλτούρα του κάθε οργανισμού;


Νο7 βιβλίο αυτοβελτίωσης:
“Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας”.

Καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης Νο7: Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας
Συγγραφέας: Robbins Anthony
Εκδότης: Διόπτρα
Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά

Σύνοψη του βιβλίου:
“Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας”

Ο Άντονι Ρόμπινς, αυθεντία στην ψυχολογία της ηγεσίας, στην προσωπική μεταμόρφωση και στην επιχειρηματική ανάκαμψη, έχει ως σκοπό της ζωής του να βοηθάει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δικές τους μοναδικές αρετές.

Ο συγγραφέας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς ειδικούς στη μεγιστοποίηση των επιδόσεων είτε πρόκειται για απλούς ανθρώπους είτε αφορά προέδρους, ηγέτες, ακτιβιστές, γενικούς διευθυντές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, αρχηγούς του στρατού, αθλητές, αστέρες της ψυχαγωγίας. Τα βιβλία του είναι ευπώλητα σε 100 χώρες του κόσμου και ο ίδιος ένας περιζήτητος ομιλητής για δασκάλους και γονείς.

Και τι συμβουλεύει αυτός ο «γκουρού» της επιτυχίας; Στις 469 σελίδες του βιβλίου, με ύφος φιλικό και σε πρώτο πρόσωπο , συνδυάζοντας τα πορίσματα της νευροεπιστήμης αλλά και των προσωπικών εμπειριών του, μιλάει για τα όνειρα του καθενός και την αντίληψη περί πεπρωμένου, για τη δύναμη που διαμορφώνει τη ζωή, για τις αντιφάσεις της δημιουργίας και της καταστροφής, για το πώς μπορεί η αλλαγή στην πορεία του καθενός να αλλάξει σε μια στιγμή, για το ψυχικό και σωματικό πόνο, για το κώδικα συμπεριφοράς ακόμα και την ξεκούραση και τη διασκέδαση αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά «και ο Θεός πήρε μια μέρα ρεπό». Πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα έχει πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή για τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης: Public