Τι είναι Άγγελοι

Τι είναι Άγγελοι; Οι Αγγέλοι είναι: «Πνευματικά όντα που πιστεύεται ότι ενεργούν ως συνοδοί ή αγγελιοφόροι του Θεού. Συμβατικά εκπροσωπούνται, ως ανθρώπινη μορφή με φτερά… Διαθέτουν μεγάλη καλοσύνη και αρετή».

Τι Είναι Οι Άγγελοι αναλυτικά;

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για να καταλάβουμε τους αγγέλους, είναι να μάθουμε τι είναι και γιατί (και πώς) δημιουργήθηκαν…

Τα ιερά κείμενα απαντούν στην ερώτηση “Τι είναι Άγγελοι”. Ουσιαστικά οι άγγελοι είναι δημιουργημένα θεικά όντα. Δημιουργήθηκαν δηλ. από τον Θεό αυτές οι οντότητες για να γίνουν “άγγελοι”. Συνεπώς δεν είναι άνθρωποι που έχουν “γίνει” άγγελοι. Όπως και η υπόλοιπη δημιουργία-πλάση, φτιάχτηκαν για να δοξάζουν τον Θεό και να βοηθούν το Έργο του. Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν από τη γη. Και θα μπορούσαν να είχαν πραγματικά ενεργό ρόλο στη δημιουργία της γης.

Αυτά είναι τα όντα του φωτός που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας για καθοδήγηση, βοήθεια, προστασία και άνεση. Οι σκέψεις αγάπης του Θεού δημιουργούν αγγέλους. Οι άγγελοι είναι εδώ για να μας βοηθήσουν, ειδικά όταν έχουμε την πρόθεση. Είναι εδώ για να φέρουν χαρά και υγεία στον κόσμο.

Ζητήστε όσους αγγέλους θέλετε να σας περικυκλώσουν. Ζητήστε από τους αγγέλους να περικυκλώσουν τους αγαπημένους σας, το σπίτι σας και την επιχείρησή σας. Οι άγγελοι χαίρονται στο να μας βοηθήσουν, και το μόνο που ζητούν είναι να θυμόμαστε να λέμε, “ευχαριστώ” με ευγνωμοσύνη για
τη βοήθειά τους.

Τι είναι οι αρχάγγελοι;

Αυτοί είναι οι άγγελοι που επιβλέπουν τους φύλακες αγγέλους και απλούς αγγέλους πάνω στη γη.

Οι αρχάγγελοι είναι οι “διευθυντές” της ιεραρχίας των γήινων αγγέλων. Μπορείτε να καλέσετε έναν αρχάγγελο όποτε χρειάζεστε ισχυρή και άμεση βοήθεια. Εφόσον οι άγγελοι είναι καθαρά πνευματικά όντα, δεν έχουν περιορισμούς χρόνου ή χώρου. Ένας αρχάγγελος μπορεί και βοηθά πολλά άτομα, σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, ταυτόχρονα. Οπότε, μην ανησυχείτε να καλέσετε έναν άγγελο, επειδή φοβάστε ότι η ανάγκη σας δεν είναι “αρκετά μεγάλη”. Ή ότι ο άγγελος μπορεί να είναι απασχολημένος.

Το κάλεσμα για βοήθεια είναι γλυκιά μουσική στα αυτιά ενός αγγέλου.
Λόγω του “Νόμου της Ελεύθερης Θέλησης”, οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι δεν μπορούν να παρέμβουν στις ζωές μας, αν δεν ζητήσετε τη βοήθειά τους. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό, είναι μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, όπου εμείς μπορεί να πεθάνουμε πριν από την ώρα μας.

Διαφορετικά, είναι στο χέρι μας να θυμόμαστε να προσκαλούμε συνεχώς αγγέλους και οι αρχαγγέλους στις ζωές μας. Οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι έρχονται να σας βοηθήσουν τη στιγμή που τους καλείτε. Δεν χρειάζεται να κάνετε επίσημη πρόσκληση ή τελετουργική επίκληση. Και δεν χρειάζεται καν να εκφωνήσετε το κάλεσμα του αγγέλου σας, δυνατά.

Μόνο σκέφτείτε τους αγγέλους. Αυτό είναι αρκετό. Αν το αίτημά σας για αγγελική βοήθεια είναι ειλικρινές, οι άγγελοι θα εμφανίζουν μέσα σας την
απάντηση στο κάλεσμα σας. Συχνά πριν καν ολοκληρώσετε την επίκληση τους!

Οι άγγελοι του Θεού ζουν στον “παράδεισο” των αιθερικών μορφών…

Σε ένα παράλληλο αιθερικό-ενεργειακό σύμπαν με τον Θεό. Και ανήκουν σε Αυτόν.

Υπάρχουν πολλοί από αυτούς! Περιγράφετε ότι μπορεί να επικαλέστουν 144.000 αγγέλους. Και πάνω από 100 εκατομμύρια αγγέλοι περιγράφονται, ως λατρευτικά όντα του Θεού.

Άλλα θεωρούμε ότι οι πιο ισχυροί αρχαγγέλοι είναι τέσσερις:

  • Μιχαήλ: Ουσιαστικά είναι ο Άγγελος, δεξί χέρι του Θεού.
  • Ραφαήλ: Είναι ο Άγγελος που ουσιαστικά λειτουργεί υποστηρικτικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
  • Γαβριήλ: Είναι ουσιαστικά o αρχηγός Aγγελιοφόρος του Θεού.
  • Ουριήλ: Θεωρείται ότι είναι ο Άγγελος που το όνομα του σημαίνει: “Φως του Θεού.”

Οι άγγελοι είναι “πνευματικά” όντα. Δεν έχουν σώματα όπως τα σκεφτόμαστε. Φαίνεται επίσης ότι είναι ένα υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής δημιουργίας από τον άνθρωπο (στη γη).

Αν και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς μοιάζουν οι άγγελοι, η Βίβλος αναφέρει κάποια αγγελικά χαρακτηριστικά.

Το πρώτο κεφάλαιο του Εζεκιήλ, λέει για ένα όραμα στο οποίο ο προφήτης είδε μια ομάδα αγγέλων που ήταν τόσο ιερή και που εμφανίστηκαν ως φλόγες φωτιάς.

Αυτά τα πλάσματα φαίνονταν να είναι σαν άνδρες, αλλά είχαν τέσσερα φτερά και πολλά πρόσωπα (βλέπε Εζεκιήλ 1:5-6). Ανταποκρίθηκαν αμέσως στο Πνεύμα του Θεού.

Το βιβλίο του Ισαΐα αναφέρει τους αγγέλους. Που ονομάζονται “seraphim” και έχουν έξι φτερά (βλέπε Isaiah 6:2, 6). Μια άλλη ομάδα αγγέλων λέγεται “Χερουβίμ”. Φαινομενικά, ήταν για να καλύψουν την ίδια την αγιότητα του Ίδιου του Θεού. Και στο κάλυμμα της κιβωτού, τα φτερά τους σχημάτισαν το θρόνο για την παρουσία του Κυρίου (βλ. Έξοδο 25:18-22).

Οι άγγελοι είναι υπέροχα πλάσματα. Η δύναμή τους είναι τόσο μεγάλη που μόνο ένας άγγελος, μπόρεσε να καταστρέψει 185.000 ασσύριους στρατιώτες σε μια νύχτα (βλέπε 2 Βασιλιάδες 19:35).

Η παρουσία τους είναι τόσο εντυπωσιακή που όσοι τους βλέπουν είναι γνωστό ότι πέφτουν αναίσθητοι στο έδαφος…(βλέπε Daniel 10:9).

Οι άγγελοι περιγράφονται επίσης ως άνεμοι και πυρκαγιά

Οι άγγελοι περιγράφονται επίσης ως άνεμοι και πυρκαγιά. Στην πραγματικότητα, τόσο η εβραϊκή όσο και η ελληνική λέξη “πνεύμα” μπορεί επίσης να σημαίνει “αναπνοή” ή “άνεμος”. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι “ευέξαπτα πλασματα”! Έχουν σκέψεις, ευφυΐα (μπορούν να μιλήσουν την ουράνια γλώσσα του Θεού, καθώς και τις γλώσσες της γης) και συναισθήματα.

Οι άγγελοι δεν πεθαίνουν, δεν παντρεύονται ή προδημιουργούν και πιθανότατα, δημιουργήθηκαν όλοι την ίδια στιγμή…Οι άγγελοι του Θεού γνωρίζουν επίσης τη θέση που τους ανήκει. Όπως δημιουργήθηκαν και τα υπόλοιπα πλάσματα του Θεού. Υπάρχουν για να λατρεύουν και να υπηρετούν το Θεό – Δεν λατρεύονται οι ίδιοι…

Οι άγγελοι έχουν ελεύθερη βούληση να κάνουν τις επιλογές τους….και πάντα μα πάντα βοηθούν. Γι αυτό και λέγονται Φύλακες Άγγελοι.

Τι είναι οι Φύλακες Άγγελοι;

Ουσιαστικά οι Φύλακες Άγγελοι, θεωρούνται ότι είναι οντότητες των ουρανών οι οποίες δεν έχουν την αίσθηση του εγώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν κρίνουν. Αλλά διοχετεύουν την αγάπη τους στα πάντα και σε όλους τους ανθρώπους.

Είναι παρόντες όποτε θέλουμε να τους ζητήσουμε και να τους μιλήσουμε. Και πάντα ακούνε τις προσευχές μας. Πάντα…

Ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι Φύλακες Άγγελοι, είναι ότι δεν κάνουν διακρίσεις. Τι σημαίνει αυτό; Δεν ενδιαφέρονται για την πίστη του καθενός. Δεν τους νοιάζει, αν είστε χριστιανος, μωαμεθανός, βουδιστής, πανθειστής, άθεος…Ακόμα και σκεπτικιστής ή άθεος να είστε, όταν βρεθείτε στην ανάγκη να ζητήσετε τη βοήθεια των αγγέλων, αυτοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα σας…

Οι Φύλακες Άγγελοι, είναι πλάσματα αφιερωμένα να εφαρμόζουν το σχέδιο του Θεού για Γαλήνη και Ηρεμία Ψυχής για τον καθένα ξεχωριστά. Είναι πλάσματα που μπορούν να μας βοηθούν, έτσι ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε, ότι είναι πιο αποτελεσματικό για την Υγεία και την Ζωή μας.

Οι άγγελοι παίρνουν μεγάλη χαρά, όταν βοηθάνε τους ανθρώπους να είναι μέσα στην Γαλήνη και την Ψυχική Ηρεμία. Από την πιο μικρή βοήθεια, μέχρι την πιο μεγάλη…

Πως επικαλούμε τους αγγέλους;

Είναι γεγονός ότι τα θεραπευτικά οφέλη της προσευχής είναι μεγάλα

Το μόνο που πρέπει να κάνετε όταν επικαλείτε τους αγγέλους με την προσευχή σας, είναι να βασιστείτε στο φως τους…Να βασιστείτε στην πίστη, ότι υπάρχουν άγγελοι και μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας θεραπεύσουν. Διώχνοντας σας φόβους και αρνητικά συναισθήματα.

Και προς Θεού, μην νομίζετε ότι τους ενοχλείτε… Γιατί δεν υφίσταται τέτοιο.
Οι Φύλακες Άγγελοι, βρίσκονται ταυτόχρονα πανταχού παρών. Και ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους.

Δεν είναι κακό να μιλάτε με αγγέλους και να περιμένετε θαύματα από αυτούς. Με τους πιο εκπληκτικούς τρόπους, οι άγγελοι μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλύνουμε πόνους σωματικούς και συναισθηματικούς. H επίκληση των αγγέλων είναι τόσο αποτελεσματική στη θεραπεία, επειδή οι άγγελοι φέρνουν και αγάπη και φως σε κάθε κατάσταση και σε κάθε άτομο.

Μπορούν να μας δώσουν λύσεις, σε οικονομικά και προβλήματα εργασίας. Στη σταδιοδρομία μας, σε θέματα ερωτικά, οικογενειακά και οποιοδήποτε άλλο. Προκειμένου να υπάρξει Γαλήνη Και Ηρεμία στην ψυχή μας…

Η βοήθεια των αγγέλων είναι θεραπευτική ενέργεια, ανώτερου κραδασμιακού συντονισμού. Και το μόνο που καλείστε να κάνετε, είναι με την βοήθεια της προσευχής και του οραματισμού, να συντονιστείτε με αυτά τα θεραπευτικά κύματα.

Ποιος ο ρόλος της Προσευχής;

Η προσευχή είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Υπάρχει αρκετή σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει προσευχή και ανησυχία σχετικά με το τι “κάνει” η προσευχή. Σαν να ήταν ένα είδος θεϊκού αυτόνομου μηχανήματος, όπου προσεύχονται από τη μία άκρη και τα αποτελέσματα έρχονται από την άλλη.

Στη δική μας ματιά, φαίνεται συχνά να υπάρχει σύγχυση μεταξύ της “προσευχής” και του “ζητάω”… – Όπου η προσευχή θεωρείται ότι παρουσιάζει τον Θεό, σαν κάποιο είδος λίστας αγορών. Που ελπίζουμε ότι θα εκπληρώσει τις ανάγκες μας… Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με το τι είναι η προσευχή και ποιος ο ρόλος της, όχι με το τι κάνει.

Η προσευχή είναι ένας τρόπος να είσαι: Να είσαι παρών, να είσαι παρούσα. Και να είσαι ανοιχτός άνθρωπος, να πιστεύει στα Θαύματα. Είναι ένας τρόπος να μάθουμε και να είμαστε μια παρουσία, που αφιερώνει όλη της την προσοχή, για 5 λεπτά στο θείο και στον Θεό. Τον υπερβατικό Νου. Η προσευχή είναι ένας τρόπος, να συσχετίσουμε τον Θεό, με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας. Ανοίγοντας την καρδιά και την ψυχή μας στο Θεό, γινόμαστε έτοιμοι, να αναπτυχθούμε, να αλλάξουμε και να αγαπήσουμε. Έτσι όταν προσευχόμαστε, προσπαθούμε να αναπτύξουμε την σχέση μας, με το Θείο. Μπορούμε να το κάνουμε, είτε με το να εκφωνούμε δυνατά την Προσευχή, είτε να είμαστε ήσυχοι και σιωπηλοί.