Monday, July 22, 2024

Ενεργειακή Προσευχή για Ενεργειακή Προστασία

Ενεργειακη Προσευχη για Ενεργειακή Προστασία

Ενεργειακή Προσευχή για Ενεργειακή Προστασία: Ενας Μίνι Οδηγός για Προστασία της Αύρας σας

Η ενεργειακή προστασία αποτελείται από μια σειρά πρακτικών και τεχνικών που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του ατομικού σας ενεργειακού πεδίου, γνωστού και ως αύρα. Σκοπός της είναι η δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος γύρω σας, ικανού να αποκρούει αρνητικές ενέργειες, επιρροές και ψυχικές επιθέσεις.

Η έννοια της ενεργειακής προστασίας βασίζεται στην πεποίθηση πως όλα τα όντα εκπέμπουν και απορροφούν ενέργεια. Όταν η αύρα μας είναι δυνατή και υγιής, είμαστε πιο ανθεκτικοί σε αρνητικές εξωτερικές επιρροές. Αντίθετα, όταν η αύρα μας είναι εξασθενημένη, μπορεί να νιώθουμε ευάλωτοι, κουρασμένοι ή ακόμα και άρρωστοι.

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην ενεργειακή προστασία με θεραπείες ρέικι για διάφορους λόγους, όπως:

 • Προστασία από αρνητικές ενέργειες: Περιβάλλοντα γεμάτα ένταση, αρνητικοί άνθρωποι, ή ακόμα και γεω-ενεργειακά φαινόμενα [δραστηριότητα ηλιακή κυρίως και σεληνιακή] μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αύρα μας.
 • Βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας: Η ενίσχυση της αύρας μας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ενέργειας, καλύτερη διάθεση και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Προστασία από ψυχικές επιθέσεις: Ορισμένοι πιστεύουν πως η ενεργειακή προστασία μπορεί να αποτελέσει ασπίδα ενάντια σε ψυχικές επιθέσεις, όπως το μάτι ή την βασκάνια.

Τεχνικές Ενεργειακής Προστασίας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές ενεργειακής προστασίας, καθεμία με τα δικά της οφέλη και τον τρόπο εφαρμογής της. Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς:

 • Οραματισμός: Οραματιστείτε μια φωτεινή ασπίδα ή φούσκα γύρω σας που σας προστατεύει από κάθε αρνητικότητα.
 • Προσευχή και επίκληση: Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ανώτερες δυνάμεις, θεούς ή πνευματικούς οδηγούς και αγγέλους για προστασία.
 • Χρήση φυλαχτών και κρυστάλλων: Ορισμένοι πιστεύουν πως ορισμένα αντικείμενα, όπως φυλαχτά ή κρύσταλλοι, διαθέτουν προστατευτικές ιδιότητες.
 • Τεχνικές ρέικι και τσάκρας: Ο θεραπευτής ρέικι ή τσάκρα μπορεί να ενεργοποιήσει και να ενισχύσει τα ενεργειακά σας κέντρα, προσφέροντας προστασία.
 • Αρωματοθεραπεία: Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το θυμίαμα ή το σανταλόξυλο, θεωρούνται ότι διαθέτουν προστατευτικές ιδιότητες.

Συμβουλές για Ενεργειακή Προστασία

Εκτός από την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών, υπάρχουν και κάποιες γενικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενισχύσετε την ενεργειακή σας προστασία:

 • Διατηρήστε θετική σκέψη και αισιοδοξία: Η σκέψη σας επηρεάζει άμεσα την αύρα σας. Εστιάστε σε θετικά συναισθήματα και αποφύγετε αρνητικές σκέψεις.
 • Φροντίστε την ψυχική και σωματική σας υγεία: Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή, ασκηθείτε τακτικά και φροντίστε για επαρκή ύπνο.

Ενεργειακή Προσευχή για Ενεργειακή Προστασία

Ακολουθεί μια προσευχή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προστασία της αύρας σας και την ενίσχυση της ενεργειακής σας ασπίδας:

Προυπόθεση πάντα να υπάρχει η Προστατευτική Ασπίδα Φωτός

[Όραματιζεστε δηλ. Ακτίνα από Φως να πηγάζει από τον Ουρανό και να σας γεμίζει εσωτερικά σε όλο το σώμα, από το τσάκρα του στέμματος του κεφαλιού –Sahasrara Chakra].

Η Ενεργειακή Προσευχή είναι η παρακατω:

Φως ακλόνητο, θεϊκή δύναμη, Σε καλώ να με περιβάλλεις με την προστατευτική σου ασπίδα. Δημιούργησε γύρω μου ένα κύκλο από λευκό, καθαρό φως. Αδιαπέραστο από κάθε αρνητική ενέργεια.

Ας διώξει η δύναμή σου κάθε σκοτάδι και φόβο. Ας φέρει γαλήνη στην ψυχή και το πνεύμα μου. Χάρισέ μου την ενέργειά σου, Για να γεμίσω ζωντάνια και δύναμη.

Προστάτεψε με από κάθε αρνητική επιρροή. Από κάθε τι που θέλει να με βλάψει ή να με πληγώσει.

Ευχαριστώ για την αστείρευτη αγάπη σου. και για την αόρατη προστασία σου.

Προσαρμογή της Προσευχής

Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν την προσευχή για να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και πεποιθήσεις.

 • Προσθέστε ονόματα ή σύμβολα: Μπορείτε να συμπεριλάβετε ονόματα θεοτήτων, αγγέλων ή πνευματικών οδηγών που σας προστατεύουν.
 • Ενισχύστε την πρόθεσή σας: Διατυπώστε με σαφήνεια την πρόθεσή σας για προστασία.
 • Χρησιμοποιήστε οραματισμό: Κατά τη διάρκεια της προσευχής, οραματιστείτε πάντα την ασπίδα φωτός να σας περιβάλλει.
 • Νιώστε τα συναισθήματα: Εστιάστε στα συναισθήματα ασφάλειας, γαλήνης και προστασίας.

Συχνότητα και Τρόπος Προσευχής

Μπορείτε να προσεύχεστε όποτε νιώθετε την ανάγκη για προστασία, ή μπορείτε να την κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

 • Προσευχηθείτε το πρωί: Ξεκινήστε την ημέρα σας με μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας.
 • Προσευχηθείτε πριν από δύσκολες καταστάσεις: Ζητήστε προστασία πριν από μια δύσκολη συζήτηση, μια παρουσίαση ή μια οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που σας προκαλεί άγχος.
 • Προσευχηθείτε πριν από τον ύπνο: Δημιουργήστε ένα προστατευτικό περιβάλλον για να απολαύσετε έναν ήρεμο και αναζωογονητικό ύπνο.

Συμπληρωματικές Πρακτικές

Εκτός από την προσευχή, υπάρχουν και άλλες πρακτικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να ενισχύσετε την ενεργειακή σας προστασία όπως οι 4 παρακάτω:

 1. Τεχνικές καθαρισμού: Ο καθαρισμός της αύρας σας με λευκό φως, ρείκι ή άλλες μεθόδους μπορεί να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια.
 2. Χρήση φυλαχτών και κρυστάλλων: Ορισμένα φυλαχτά και κρύσταλλοι πιστεύεται ότι διαθέτουν προστατευτικές ιδιότητες.
 3. Διατήρηση θετικής σκέψης: Η εστίαση σε θετικά συναισθήματα και η αποφυγή αρνητικών σκέψεων ενισχύει την αύρα σας.
 4. Φροντίδα για τον εαυτό σας: Η υγιεινή ηλιακή διατροφή, η ενεργειακή άσκηση και ο επαρκής ύπνος συμβάλλουν στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας, άρα και της αύρας σας.

Ενεργειακή Προσευχή για Προστασία και Αύξηση Ενέργειας

Θεία ενέργεια, πηγή ζωής και φωτός, σε καλώ αυτή τη στιγμή να με περιβάλλεις με το προστατευτικό σου πέπλο.

Ας καθαρίσει η αύρα μου από κάθε αρνητικότητα. Ας διώξει η δύναμή σου κάθε σκοτάδι και φόβο.

Χάρισέ μου την ζωτική ενέργειά, για να γεμίσω ζωντάνια και δύναμη.

Ενίσχυσε την ψυχή μου, για να ανθίσω σε θάρρος και αισιοδοξία.

Καθοδήγησε τα βήματά μου, για να βαδίσω με σιγουριά και σοφία.

Ευχαριστώ για την αστείρευτη αγάπη σου και για την αόρατη προστασία σου.

Ενεργειακή Προσευχή για Απομάκρυνση Αρνητικής Ενέργειας

Φως ακλόνητο, θεϊκή δύναμη, απομάκρυνε από κοντά μου κάθε αρνητικότητα.

Κάψε με την φλόγα σου κάθε σκοτεινό συναίσθημα και καθάρισε την αύρα μου από κάθε ενεργειακή προσκόλληση.

Διώξε μακριά κάθε τι που με βαραίνει. Ας γεμίσει η ψυχή μου με γαλήνη και ηρεμία.

Χάρισέ μου την δύναμή να συγχωρώ και να απελευθερωθώ από τα δεσμά του παρελθόντος.

Ευχαριστώ για την απελευθέρωση και την ανανέωση, για την αίσθηση ελαφρότητας και καθαρότητας που μου προσφέρεις απλόχερα.

Ενεργειακή Προσευχή για Γείωση και Σύνδεση με τη Φύση

Μητέρα Γη, πηγή ζωής και αφθονίας, σε νιώθω κάτω από τα πόδια μου,

Σταθερή και ακλόνητη Γαία, συνδέομαι με την ενέργειά σου.

Αφήνω τις ρίζες μου να ανθίσουν βαθιά στην αγκαλιά σου. Δέχομαι την σοφία και την δύναμή σου.

Σε αφήνω Φύση μου να με καθαρίσεις και να με θεραπεύσεις.

Ευχαριστώ για την γείωση και την αρμονία, για την αίσθηση γαλήνης και ασφάλειας.

Ενεργειακή Προσευχή για Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης

Φως αέρινο, πνεύμα ελεύθερο, έλα και γέμισε με με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Διώξε μακριά κάθε αμφιβολία και φόβο, άνοιξε τα φτερά μου για να πετάξω ψηλά.

Χάρισέ μου την δύναμή σου να εκφραστώ, να ακολουθήσω τα όνειρά μου με πίστη και αποφασιστικότητα.

Ευχαριστώ για την ενδυνάμωση και την έμπνευση, για την αίσθηση αυτοπεποίθησης και αξίας που απλόχερα μου προσφέρεις.

Ενεργειακή Προσευχή για Ευγνωμοσύνη

Θεία Ενέργεια και Άπειρη Αγάπη, σε ευχαριστώ για όλα τα δώρα σου.

Για την ζωή, την υγεία, την αγάπη. Για την κάθε ευκαιρία και μάθημα που μου δίνεις.

Ας γεμίσει η καρδιά μου με ευγνωμοσύνη, για την ομορφιά που με περιβάλλει.

Σε Ευχαριστώ για την Αφθονία, την Ευημερία, την Γαλήνη και την Αρμονία σου.

Ενεργειακή Προσευχή για Ειρήνη

Φως ακλόνητο, θεϊκή σοφία, χάρισε ειρήνη στην ψυχή μου, στο σπίτι μου, στον κόσμο ολόκληρο. Ας σβήσουν οι φλόγες του μίσους και της βίας. Ας ανθίσουν η κατανόηση και η συμπόνια.

Η αξια του “Κυριε Ελεησον” ως Ενεργειακή Προσευχή

Το “Κυριε Ελεησον”, μια σύντομη αλλά δυνατή προσευχή, φέρει βαθιά πνευματική αξία και αποτελεί θεμέλιο λίθο της χριστιανικής παράδοσης. Η επανάληψη του “Κυριε Ελεησον” λειτουργεί ως ενεργειακό κραδασμιακό κλειδί – μάντρα. Και προσφέρει ηρεμία και καθαρότητα στο νου. Ενώ παράλληλα ενισχύει την ενεργειακή μας κατάσταση. Η επανάληψή του, είτε ατομικά είτε σε κοινή λατρεία, υπηρετεί πολλούς σκοπούς όπως:

1. Αναγνώριση της Ανεπάρκειας: Η φράση “Κυριε Ελεησον” υπενθυμίζει την ανθρώπινη φύση μας, γεμάτη ατέλειες και αδυναμίες. Ομολογούμε την εξάρτησή μας από τον Θεό. Αναζητώντας το έλεός Του για σωτηρία και καθοδήγηση.

2. Έκφραση Μετάνοιας: Το “Κυριε Ελεησον” λειτουργεί ως μια διαρκής έκκληση για μετάνοια. Αναγνωρίζουμε τα σφάλματά μας και ζητάμε συγχώρεση από τον Θεό, επιδιώκοντας ηθική βελτίωση και πνευματική ανάπτυξη.

3. Συγκέντρωση στην Αγάπη: Η επανάληψη του “Κυριε Ελεησον” φέρνει στο προσκήνιο την αγάπη του Θεού προς την ανθρωπότητα. Είναι μια υπενθύμιση της απεριόριστης συμπόνιας και καλοσύνης Του, που μας αγκαλιάζει και μας προστατεύει.

4. Εκδήλωση Πίστης: Η προσευχή “Κυριε Ελεησον” εκφράζει την ακλόνητη πίστη μας στον Θεό. Είναι μια δήλωση εμπιστοσύνης στην δύναμή Του και στην ικανότητά Του να φέρει ελπίδα και αλλαγή στη ζωή μας.

5. Πνευματικό Βάθος: Η απλότητα και η επανάληψη του “Κυριε Ελεησον” επιτρέπουν την υπερβασή του εγκεφαλικού θορύβου. Και την εστίαση σε βαθύτερα πνευματικά επίπεδα. Δημιουργείται χώρος για περισυλλογή, προσευχή, Ενέργεια και σύνδεση με τον Θεό.

6. Πηγή Ελπίδας: Η προσευχή “Κυριε Ελεησον” αποτελεί πηγή παρηγοριάς και ελπίδας σε δύσκολες στιγμές. Μας υπενθυμίζει πως ο Θεός είναι πάντα παρών. Έτοιμος να προσφέρει στήριξη και ανακούφιση.

Ελπίζω πως αυτές οι ενεργειακές προσευχές να σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με την πηγή της δύναμης σας. Και να δημιουργήσετε ένα θετικό ενεργειακό πεδίο γύρω σας.

Να θυμάστε πως η Πρόθεση και η Πίστη σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της κάθε ενεργειακής προσευχής.

Καλή Δύναμη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *